Fransa lezzetlerinden boeuf bourguignon nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün yemek tariflerimiz arasından sizler için farklı lezzetlere açık olanlar için Fransa lezzetlerinden ''Boeuf bourguignon'' tarifini hazırladık.

Fransa lezzetlerinden boeuf bourguignon nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Farklı kültür, farklı lezzetler denemeyi sevenleri göz önünde alarak elmaelma.com okurları için Fransa lezzeti olan ''Boeuf bourguignon'' tarifini seçtik. Yapılışı oldukça kolay ve pratik olan bu olağanüstü lezzeti sizde akşam sofralarınıza ekleyebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

- 1 kilo yağsız dana kuş başı 

- 150 gram füme dana döş

- 3.5 çorba kaşığı zeytinyağı

- 3 çorba kaşığı tereyağ

-1 adet kuru soğan

- 2 veya 3 diş sarımsak

- 18 veya 24 adet arpacık soğan

- 1 adet havuç

- 300 gram mantar

- 2 çorba kaşığı un

- 2.5 su bardağı et suyu

- 3 su bardağı kırmızı şarap

- 1 kaşık domates salçası

- taze biberiye

- 1 defne yaprağı 2 dal kekik tuz ve karabiber

 

Yapılış aşaması;  Büyük boy bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve iri iri küpler halinde doğradığınız ve mutfak rulosuyla bir miktar kuruladığınız füme dana döş parçalarını ekleyin. Kahverengileşinceye kadar yaklaşık beş dakika boyunca orta ateşte kızartın ve ayrı bir tabağa alın. Kalan yağı bir kaseye süzüp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek kağıt havluyla iyice kuruladığınız kuşbaşı et parçalarını tavada sıkışmayacakları şekilde, 4 dakika boyunca kahverengileşinceye kadar soteleyin. Bu etleri bir tencereye alın. Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın. Etleri tencereye alarak üzerine kırmızı şarap ve 2 su bardağı et suyunu ekleyin. 1 çorba kaşığı domates salçası, kekik, defne yaprağı, ezilmiş sarımsakları, irice doğranmış kuru soğan ve havucu ekleyin, bir çay kaşığı tuz ve karabiber atın. İki saat boyunca fırında 170 derecede pişirin.

Arpacık soğanlarını soyun ve soğanların üst iç tarafına bıçakla bir çarpı atın. Bir tencereye alın, 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile tuz ilave edin, kapağını kapatarak 5 dakika kısık ateşte çevirin.

Mantarları yıkayıp kurulayın, küp küp doğrayın. Yapışmayan bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyerek 3 dakika arada bir silkeleyerek soteleyin. Mantarlar suyunu çektiğinde arpacık soğanlarını ekleyin ve yarım bardak et suyu dökerek 20-25 dakika pişirin.

Fırından aldığınız eti süzgeç yardımıyla bir kaba süzün. Bir kasede 1 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı unu karıştırın soft bir kıvam elde edin. Bu karışımı süzdüğünüz sosun içine alarak iyice, topaklanma olmayacak şekilde karıştırın. İki saat boyunca pişmiş, tencerede bekleyen etlerin üzerine mantarları, soğanları ve bu karışımı dökün. 3 dakika boyunca arada sırada karıştırarak pişirin.

Yorumlar