GAPS Diyeti nedir?

Günümüzde kilo vermek için çok çeşitli yöntemlerle diyet programları uyguluyoruz. Gözle görülür bir fark yaratan GAPS diyetini sizler için araştırdık.

GAPS Diyeti nedir?

 

Geçmişten günümüze fazla kilolardan kurtulmak için çok çeşitli diyet uygulamaları denenmektedir. Bugün sizler için gözümüzün önünde deneyip yaoan bir örnek olan Berna Laçin'in uygulayarak fazlalıklarından kurtulduğu GAPS diyetini araştırdık. Sizde Berna Laçin gibi bu diyeti uygulayarak fazlalıklarınızdan kurtulun!

GAPS diyeti öncelikli olarak, vücut beyinden sonraki bu konudaki en önemli olan organ bağırsaklarda olan sorunlar, metabolik hastalıklardan meydana gelen psikolojik rahatsızlıklara kadar çok çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

GAPS diyeti, sindirim sisteminin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Sindirim sistemi sorununa bağlı olan ''Sızıntılı bağırsak sendromu''dur. Bu sorunun temelinde ince bağırsak duravında oluşan hasar görülmektedir. Bağırsakta oluşan toksinler ve sindirilemeyen besinler bağırsak çeperinden kana geçmektedir. Bu olayı engellemek için yapılan beslenme programına GAPS tedavisi denilmektedir.

gaps diyeti nedir

GAPS diyetini kimler uygulamalıdır?

Bu diyeti öncelikli olarak; Otizm, şizofreni, bipolar hastaları, depresyon hastaları, dikkat eksikliği gibi rahatsızlığa sahip olanlar bu tedaviye başvurabilirler. Aynı zamanda sivilce, alerji, eklem ağrıları olanlar, MS hastaları, migreni olanlar ve glüten intoleransına bağlı bozukluğuna sahip olanların düzenli olarak ilaç kullanımlarına olan bağlılığı büyük bir ölçüde en aza indirmektedir.

GAPS diyetinde önemli olan besinler;

Kemik suyu, hindistan cevizi yağı, avokado, balkabağı, tatlı patates, yer elması, kırmızı pancar, ev yapımı yoğurt bu diyet için önemli besinler arasındadır.

Yorumlar 2 yorum