Gebelikte cinsellik zararlı mı vajinanın kanlanması cinsel isteği arttırıyor!

Gebelikte cinsellik nasıl olmalıdır? Gebelikte cinsellik zararlı mı? Gebelikte cinsellik hakkında doğru bilinen yanlışları sizler için derledik!

Gebelikte cinsellik zararlı mı vajinanın kanlanması cinsel isteği arttırıyor!

Birçok kadın cinsel yaşaımda farklı sorunlar yaşamaktadır. Gerek eşleri dolayısıyla gerekse kendilerinin yaşadığı bu problemler mutlu bir cinsel yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir.Kadınların cinsellikle alakalı olarak yaşadığı problemelerin başlıca sebeplerinden biri de hamileliktir. Hamile olan bir kadın gerek fiziksel gerekse ruhsal birçok değişime uğrayacağından cinsellik de gebelikten nasibini alır. İşte gebelikte cinsel yaşamı elmaelma.com sizler için derledi!

DÜŞÜK YAPAR MIYIM?

Gebelik döneminde cinsel ilişkinin anne karnındaki bebeğe zarar vereceği, düşük, kanama veya enfeksiyon gibi olumsuzluklara neden olabileceğine dair endişeler nedeni ile kadının kendisi ve ya eşinde cinselliğe karşı negatif bir tutuma neden olabilir.

GEBELİĞİN İLK ZAMANLARINDA ERKEĞE BÜYÜK ROL DÜŞÜYOR!

-Özellikle hamileliğin başlangıç döneminde yaşanılan yoğun bulantı, kusma, göğüslerde hassasiyet ve halsizlik gibi fiziksel zorluklar kadınlarda cinsel isteksizliğe neden olabilir.

-Cinsel birleşmenin bebeğe zarar vereceğinden korkma, cinsellikle ilgili yanlış bilgi ve inanışlar bu dönemde cinselliğin azalmasına neden olabilen önemli bir faktördür. 

-Kendini genç bir kız olarak algılamaktan vazgeçmek istememek veya istenmeyen ya da planlanmamış bir gebelik de sebep olduğu stresle beraber cinsel işlevsellikte azalmaya sebep olabilir.

-Gebeliğin başlangıç döneminde alınan bu yeni role uyum kadın için zorlu bir süreçtir ve bu dönemde eşten beklenilen anlayışın ve desteğin olmaması kadında cinsel isteksizliği artışına neden olur. 

 

HAMİLELİĞİN İLERLEYEN DÖNEMLERİNDE CİNSEL İSTEK ARTIYOR!

-Vücuttaki hormon düzeylerinin artışına bağlı olarak birçok kadında cinsel istek artışı olabilir.

-Rahim, rahim ağzı ve vajinadaki kanlanmanın artışına bağlı olarak bu dönemde cinsellik çok daha keyif verici olabilir.

-Tatmin edici ve güvenli bir cinsel yaşam mümkündür ve eşlerin birbirine yakınlaşmasında, aralarındaki bağın kuvvetlenmesinde önemli rol oynar.

-Diğer yandan, kadın gebeliğin yarattığı değişimlere daha fazla alışmış ve benimsenmiş olsa bile, ani duygu durum değişiklikleri, aşırı duyarlılık, alınganlık, huzursuzluk, ani sinirlilik ya da aniden büyük mutluluk yaşama gibi bazı şaşırtıcı ruhsal değişimler görülebilir. Bu durumda yaşanan eşler arasında iletişim sorunları cinsel yaşantıyı olumsuz etkileyebilir.

SON DÖNEMLERE DİKKAT!

-Gebeliğin son dönemlerinde sıkça meydana gelen yorgunluk, uykusuzluk, solunum sıkıntıları, sık idrar çıkma, zor hareket edebilme gibi fiziksel zorluklar gebe olan kadınlarda cinsel ilişki açısından isteksizlik yaratabilir.

-Fiziksel etkenlerin yanı sıra gebenin kendini çekici hissetmeme, erken doğum veya kanama ile ilgili aşırı kaygıları gebelik döneminde cinsel yaşantıyı olumsuz etkiler.

-Yapılan çalışmalar kadının bedeniyle ilgili düşüncelerinin, eşi ile ilişkisi ve iletişiminin cinsel istek ve doyumunda önemli rol oynadığını göstermektedir. Beden yapısındaki değişiklik nedeniyle eşinin kendisini çekici bulmadığını ve eşinin ilgisini çekmediğini düşünür.

-Anneliğin getireceği sorumlulukları üstlenmeye hazır olamamak ya da doğum yapmaktan korkmak gibi nedenlerle gebe kalmak istemeyen bir kadın cinsel ilişkiden kaçınmak cinsel isteğini engelleyebilir. 

-Böyle durumlarda bu endişelerin ortaya çıkarılıp çözümlenmesi başka bir tedavi gerektirmeksizin cinsel isteğin oluşması için yeterli olacaktır.

SÜRECİ DAHA KOLAY ATLATMAK İÇİN BUNLAR ŞART!

Gebelikte cinsel hayatın sürdürülmesinde problem yaşayan gebenin, profesyonel bir kişinin yardımına ihtiyacı olduğu açıktır. Gebelik sürecinin hem ruhsal hem de cinsellik açısından daha rahat ve mutlu geçmesi için gebeliğin ilk aşamalarından itibaren profesyonel psikolojik bir destek alınması bu sürecin çok daha güzel geçirilmesi açısından önemlidir.

 

Yorumlar