Gelinliklerde artık siyah kuşak moda

Artık gelinliklerdeki kırmızı kuşak yerini siyahlara bırakıyor. Türkiye'de Tuba Büyüküstün ve Vatan Şaşmaz'ın eşi Nurşen Şaşmaz'ın öncülük ettiği 'gelinlikte siyah kuşak' modası Vera Wang'ın yeni koleksiyonunda da kendini gösterdi.

Gelinliklerde artık siyah kuşak moda

Yeni trendler, klasikleşmiş bazı şeyleri hayatımızdan yavaş yavaş çıkarıyor. Gelinlerin gelinliklerinin bellerine taktıkları kırmızı kuşak gibi…

Geçtiğimiz hafta Paris'te Onur Saylak ile evlenen Tuba Büyüküstün, beline bağladığı siyah kuşakla dikkatleri üstüne çekti. Önce herkes 'hamile gelin' olduğu için siyah kuşağı tercih ettiğini düşündü ancak durum hiç de öyle değildi.

Dünyaca ünlü gelinlik markası Vera Wang'in 2011 sonbahar - kış koleksiyonunda gelinliklerin çoğunun belinde siyah kuşak var.

Vera Wang, gelinlikleri klasik bir çizgiden çıkarıp deyim yerindeyse 'gotik' bir havaya sokmuş bu siyah kuşaklarla…

Siyah kuşak dışında, pudralar, pembe ve lila tonları da çok moda.

Vatan Şaşmaz'ın eşi Nurşen Şaşmaz, Merve Kotil, Gökhan Özen'in eşi Selen Sevigen de bu modaya uyan diğer ünlü gelinler arasında.

Peki modacılar ne diyor?

Raşit Bağzıbağlı: Siyah kuşak son iki sezondur çok moda.

Gamze Saraçoğlu: Ben gelinliklerde renkli kuşağı çok beğeniyorum. Pudra ve lilayı şık ve romantik buluyorum. Düğünün konsepti ve gelinliğin modeline uygun olacak şekilde siyah ve lacivert kullanılmasını da çok beğeniyorum. Siyah kuşağı kapalı alan ve tarihi dokulu alanlara daha uygun buluyorum.

Tuba Büyükçınar Demir: Son dönemde yurtdışında benzer uygulamalarla sık sık karşılaşıyoruz. Özellikle pudra, siyah, lacivert ve yeşil renkleri, gelinlik kemerlerinde karşımıza çıkan renkler. Ancak söz konusu özel bir gün ve tasarım da gelinlik olunca, mevzu tamamen kişisel zevklere dayanır ve moda ikinci planda kalır.

Ünlülerin siyah kuşaklı gelinliklerine bakmak için tıklayın.

Yorumlar