Ginkligo biloba faydaları nelerdir akıl sağlığını koruyor!

Ginkligo biloba faydaları nelerdir? Beyin sağlığına iyi gelen bitkilerin neler olduğunu biliyor musunuz? İşte akıl sağlığınızı koruyan 5 şifalı bitki!

Ginkligo biloba faydaları nelerdir akıl sağlığını koruyor!

Bir kişinin tam anlamıyla sağlıklıyım diyebilmesinin en önemli koşulu akıl sağlığının yerinde olmasıdır. Akıl sağlığımızı korumak için birçok yöntem deniyoruz. Bunlardan biri de ilaçlara başvurmak. Tabiki her konuda olduğu gibi yine gerekli olmadıkça ilaçlara başvurmanızı önermiyoruz. Alternatif tıptan yararlanarak akıl sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kendinizi doğa ananın ellerine güvenle bırakmanızda fayda var. Ginkligo biloba akıl sağlığımızı korumak için bize fayda sağlayan bitkilerden biridir. Peki nedir ginklibo bilibanın faydaları? İşte bu bitkiyle birlikte akıl ve beyin sağlığımızı koruyan, beyin hücrelerimizin ömrünü uzatan 5 şifalı bitki! 

ADAÇAYI

Nanegillerden bir bitki olan adaçayı yalnızca soğuk algınlığına iyi gelmiyor. Aynı zamanda bu çayın hafızayı güçlendirmek için de kullanıldığını biliyor muydunuz? Alzheimer için dahi çözüm olabildiğini iddia eden çalışmaların yanı sıra kutsal bitkilerden görülen adaçayı birçok uzmana göre beyin güçlendirici formüle sahip.

adaçayı

BİBERİYE 

Et yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir biberiye. Biberiye yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Araştırmalar,bilişsel işlevler için bu bitkinin düzenli kullanılması gerektiğini söylüyor. Elbette bu ürünlerin organik çaylar içerisinden seçilmiş olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

biberiye

CEZAİR MENEKŞESİ

Cezair menekşesi muhteşem çiçekleri ile öne çıkan bitkiler arasında yer almaktadır. Güzelliğinin yanı sıra uzun yıllardır kas kasılmaları, enfeksiyon ve hafıza eksikliği için kullanıldığını duymuş muydunuz? Hem tohumları hem de yaprakları ile birlikte tüketildiği takdirde Alzheimer tedavisinde kullanılan maddelerden olan vinpocetine sağlayan menekşe, beynin oksijenlenmesini ve kanlanmasını artırıyor.

cezair meneksesi

GİNKLİGO BİLOBA

Belki de adını daha önce duymadınız, belki de evinizden eksik etmiyorsunuz, ne olursa olsun adına pek aşina olmasak da faydaları ile bilim dünyasını sallayan bir bitki ile karşı karşıyayız. Beyinde yer alan BDNF isimli bir proteini aktive eden ginkgo biloba, beyin hücrelerinin ömrünü uzatmaya yarıyor.

Yorumlar