Gnocchi nedir tarifi ve malzemeleri

Gnocchi tarifi nedir püf noktaları nelerdir? İtalyanların vazgeçilmez lezzeti olan Gnocchi lezzetini sizlerle paylaştık!

Gnocchi nedir tarifi ve malzemeleri

İtalyanların vazgeçilmez lezzetleri arasında olan Gnocchi nedir nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Elmaelma.com olarak bugün İtalya'nın en çok sevilen yemekleri arasından ''Gnocchi'' tarifini sizler için seçtik. Farklı kültürlere ve lezzetlere açık olanlar için yapımı oldukça pratik olan bu yemeği szde evde deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

5 adet orta boy patates 
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
1 su bardağı semolina 
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/5 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
5 adet orta boy domates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet küçük boy havuç
3 yaprak fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 dalada çayı
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri

Yapılış aşaması; Bol suda yıkadığınız kabuklu patatesleri üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Kabuğunu soyup püre haline getirdiğiniz patateslere; yumurta, toz parmesan peyniri, irmik unu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi ekleyin.

Tüm malzemeyi yoğurarak poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin. Mutfak tezgahını hafifçe unlayın. Hazırladığımız hamuru yarım cm. kalınlığında açtıktan sonra ince şeritler halinde kesin. Hazırladığınız şeritlerden küp şeklinde dilimler çıkartın. Çok büyük olmamalarına dikkat edin.
Hafif bir şekilde unlayıp çatalın arka yüzeyinde döndürerek şekil verin. sonra temiz bir bez serilmiş tepsi üzerine birbirine yapışmayacak şekilde dizin.

Domates sosu hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz domates, havuç ve kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Fesleğen yaprakları, tuz, taze çekilmiş tane karabiber kattığınız domates sosunu mutfak robotunda püre haline gelene kadar çektirin. Zeytinyağını bir sos tavasında kızdırın. Ada çayını katıp aromasını yağa verdikten sonra alın. Hazırladığınız püre domates sos karışımını, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.

Patates hamurundan hazırladığınız mantıları, derin bir tencerede bulunan kaynar suda bir kaç partide tek tek atın. 6-8 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış patates makarnalarını, kaynamakta olan sos tenceresine alın. Sosuyla özleşen gnocchileri servis tabaklarına paylaştırın. Rendelenmiş tulum peynirini ilave ettikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yorumlar