Goji berry faydaları nelerdir nasıl tüketmek gerekir?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve kurt üzümü olarak da adlandırılan goji berry besin değeri yüksek olmasıyla sağlık aşılayan doğal bir mucize!

Goji berry faydaları nelerdir nasıl tüketmek gerekir?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve kurt üzümü olarak da adlandırılan goji berry besin değeri yüksek olmasıyla sağlık aşılayan doğal bir mucize! Tadı kiraz ve yaban mersinini andırdığı söylenen bu mucize Çin'de tıp alanında 1700 yılı aşkın süredir kullanılıyor.

Asya'dan çıkıp hayatımıza giren ve dünyanın en yüksek dağı Himalayalar'da yetişen goji berry, hayatımıza yeni girmiş olsa bile aslında farklı yerlerde yüzlerce yıldır böbrek ve karaciğer tedavisinde kullanılıyor. Besin değeri yüksek olan bu meyve, kalsiyum, potasyum, demir, çinko, selenyum, riboflavin, C Vitamini, beta- keroten,zeaksatin ve poliskarin içeriyor.

FAYDALARI NELER?

Yüksek oranda antioksidan içeren goji berry, aynı zamanda metabolizmayı hızlandıran vücuttaki yağ hücrelerinde düşüş sağlayan kayda değer şekilde tok tutan bir meyve. İçeriğindeki germanyum ile kansere karşı koruyor ve aynı zamanda zeaksatin İle de göz sağlığını olumlu etkiliyor. Kalp ve kan basıncına faydalı olan bu besin kanı temizliyor, kolestrolü düşürüyor, enerji veriyor ve dayanıkılığı arttırıyor!

NASIL TÜKETMEK GEREKİR?

Goji berry meyvelerini günde bir avuç tüketebilirsiniz yaklaşık 20-30 gr. Bu küçük meyveleri kuru meyve gibi tiketebilir, demleyebilir ve çay olarak tüketebilir ayrıca salatalara da ekleyebiliriniz. 

goji berry

 

Yorumlar