Göz kapağı ameliyat sonrası bakımı nasıl yapılır buz bakımını ihmal etmeyin!

Göz kapağı ameliyatı gerek sağlık ve estetik konusunda tercih edilmektedir. Ancak bu ameliyatı olanlar için sonrasında dikkat edilmesi gerekeleri sıraladık!

Göz kapağı ameliyat sonrası bakımı nasıl yapılır buz bakımını ihmal etmeyin!

Son dönemlerde de estetik tercihleri arasında yer alan konulardan biride göz kapağı estetiğidir. Ancak ameliyat sonrası bir çok kişinin aynı hataya düşmesiyle istenilen sonuç elde edilememektedir. Peki göz kapağı ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevaplarını  Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İskender Alkın Solmaz yanıtladı... 

Genellikle lokal anestesi ile yapılan ameliyat çeşitlerindendir. Hastalarımız operasyondan sonra kısa bir süre dinlendikten sonra evlerine gönderiyoruz. Gözleri kapalı olmadığı için genellikle normal günlük yaşantısına dönebiliyorlar ama ben 1 hafta dinlenmelerini öneriyorum. Burada dikkat edilmesi gereken uygulamalardan bir tanesi yoğun buz kullanımı. Eğer ameliyatta dikiş yöntemi kullanılmışsa 1 hafta sonra dikişler alınmaktadır. 

GÖZ KAPAĞI AMELİYATI SONRASI İZ KALIR MI?

Üst göz kapağı kıvrımında, alt göz kapağında, kirpiklerin altında, ince, pembe bir çizgi ilk haftalarda dikkati çekebilir. Göz köşesinde ise bu durum bazı olgularda daha uzun süreyle devam edebilir. Göz kapağı derisi çok ince olduğundan deride oluşacak izi 1 yıldan sonra ayırt etmek oldukça güçtür. Yine bazı olgularda göz dış kenarının kas askısı ile asılması gereken durumlarda, ilk hafta daha belirgin olmak üzere, gözler çekik görülebilir. Bu durum her geçen gün azalır.

Yorumlar