Göz seğirmesi neden olur ciddi bir hastalık habercisi olabilir!

Genelde önemsiz olarak algılanan göz seğirmesi ciddi bir hastalık habercisi olabilir. İşte göz seğirmesi nedenleri ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler!

Göz seğirmesi neden olur ciddi bir hastalık habercisi olabilir!

Çoğu zaman sinir bozucu olan göz seğirmesi son günlerde en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Gözünüz kısa süreli olarak seğiriyorsa uzmanlar bunun nedenini stres, sigara kullanımı, çok fazla alkol, kafein tüketmek, uykusuzluk, dengesiz beslenmeye bağlıyor. Ama sürekli seğiriyorsa işte ozaman dikkat! Bu durum nörolojik bir problem olabilir! Peki göz seğirmesi neden olur? Hangi hastalıkların belirtileridir? İşte göz seğirmesine dair bilinmesi gereken her şeyi sizler için hazıradık! 

KISA SÜRELİ GÖZ SEĞİRMELERİNİN PEK ÇOK NEDENİ BULUNMAKTADIR 

Göz seğirmesi genellikle üst göz kapağında medana gelmektedir ve 1-2 saniye içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Göz seğirmelerini eğer kısa süreli yaşıyorsanız bunun pek çok farklı nedeni bulunaktadır. Bunlardan bazıları; genellikle stres, sigara kullanımı, çok fazla alkol, kafein tüketmek, uykusuzluk, yorgunluk, dengesiz beslenme ve bazı ilaçların yan etkilerine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. 

GÖZ KURLUĞU GÖZ SEĞİRMESİNE NEDEN OLMAKTADIR 

Göz seğirmesine neden olan olan pek çok etken bulunduğu gibi aynı zamanda pek çok hastalıkta göz seğirmesine neden olmaktadır. Bu hastalıkların başında da göz kuruluğu gelmektedir. Bunun yanı sıra erjileri, göz bozuklukları, konjonktivit, göz kapağı iltihapları yani blefarit, gözün tahrişi, ışık hassasisyeti ya da ışık ıntoleransı olarak bilinen fotofobi de göz seğirmesine neden olan hastalıkların başında gelmektedir. 

GÖZ SEĞİRMESİ ZANNETTİĞİNİZ ŞEY GÖZ TANSİYONU OLABİLİR 

Göz seğirmesi gibi bir problem yaşıyorsanız ve arkasından gözde kızarıklık, çapaklanma,şişlik,uyku sonrası göz kapağını tutmakta zorlanıyorsanız tehlike sinyalleri çalıyor olabilir. Bu gibi durumlar göz kapağı düşüklünün habercisi olabilir.En ciddi durum ise yüksek tansiyondur. Göz tansiyonu gizli ilerleyen ve aniden ortaya çıkan ciddi bir rahatsızlıktır. 

CİDDİ BİR HASTALIĞIN HABERİCİSİ OLABİLİR

Uzmanlar uzun süreli göz seğirmelerinin hastalık habercisi olabileceği konusunda uyarıyor. Yukarı da da bahsettiğimiz gibi göz seğirmesi zannettiğiniz şey aslında göz tansiyonu olabilir. Bu nedenle eğer gözünüz bir haftadan uzun bir süre boyunca seğiriyora mutlaka bir uzman doktora görünmenizde fayda var. 

UYKU DÜZENİNİZİ KONTROL EDİN 

Göz seğirmesini önlemek istiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol etmelisiniz. Bunun yanı sıra gözünüzün içerisine temas etmeyecek şekilde gözlerinize biberiye ve karanfil yağı ile masaj yapabilirsiniz. Aynı zamanda kafein içeren içecekleri azaltıp, buz torbası uygulamak gözlerinizi dinlendirecektir. 

 

 

Yorumlar