Granola nasıl yapılır malzemeleri nelerdir en enerjik öğün!

Granola nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Güne daha enerjik başlamak için bu enfes tarife kahvaltınızda yer vermeye ne dersiniz? İşte granola tarifi!

Granola nasıl yapılır malzemeleri nelerdir en enerjik öğün!

Hayatın telaşı ve vakitsizlikten dolayı çoğu zaman kahvaltı yapmaya bile vakit bulamıyoruz. Ama unutmamanız gereken bir şey var. Kahvaltı hepinizinde bildiği gibi günün en önemli öğünüdür. Bu yüzden kahvaltıyı atlamamanızda fayda var.  Kahvaltı, günlük enerji ihtiyacımızı bize veren en değerli öğündür. Zamansızlıktan yakınanlar için enfes bir tarifimiz var. Granola tarifi! Bu enfes lezzeti evinizde kolaylıkla hazırlayabilir, bir kavonozun içerisine saklayabilirsiniz. Bu lezzet haftaiçi kahvaltılarınıza renk katacak. Peki granola tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile granola tarifi! 

MALZEMELER: 

2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 çay bardağı ceviz içi, 3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı, 1 çay bardağı çiğ badem, 1 çay bardağı fındık, 4-5 yemek kaşığı vişne kurusu, 1 çay bardağı kuru üzüm (çekirdeksiz), 3 yemek kaşığı bal, 1/2 su bardağı üzüm pekmezi, 1 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI: 

Ceviz içi, fındık, badem ve kaju fıstığını bir buzdolabı poşetinin içine alın. Bir bardak ya da tokmak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye kadar kırın.
İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine alın. Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ekleyerek güzelce karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın. 10 dakikanın sonunda çıkarıp spatula ya da tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin. Çıkarıp karıştırarak oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendikten sonra içine kuru üzüm ve vişne kurusunu ilave edin. Granolanız soğudukça katılaşacaktır. Bu nedenle elinizle mutlaka parçalar haline gelecek şekilde kırın. Bir kavanozun içinde saklayabileceğiniz, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketebileceğiniz granolanız hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar