Gündüz makyajını gece makyajına çevirme yöntemleri nelerdir?

Koşuşturmalarla dolu hayatınızda gündüz sade yaptığınız makyajınızı gece katılmanız gereken bir davette nasıl şıklaştırabilirim diye soruyorsanız...

Gündüz makyajını gece makyajına çevirme yöntemleri nelerdir?

Gündüz başka gece başka! Cümlesinden de anlaşılacağı gibi gündüz işe gideceksiniz ancak önceden yapmış olduğunuz bir planla iş sonrası katılmanız ereken bir parti var! Gündüz makyajını silip gece için ayrı makyaj yapmak yerine küçük bir öneri ile beraber gündüz makyajınızı gece makyajına dönüştümenin yollarını sizler için hazırladık!

KALICI TEN MAKYAJI!

İş çıkışı katılmanız gereken bir davet var ancak sizin yeni bir makyaj ypacak vaktiniz yoksa sabah yaptığınız makyajda bazı noktaları gözden geçirmeniz gerekiyor. Öncelikli olarak kalıcılığı iyi olan bir baz ve fondöten tercih etmeniz gerekiyor. Gün içerisinde koşturduğunuz iş yerinde fondötenininizin cildinizde dağılmaması için cilt tipinize göre kalıcılığı yüksek bir baz ve fondöten uygulayın böylelikle bu uygulama makyajınızın akşama kadar kalıcılığını sağlayacaktır.

TEN MAKYAJINI SABİTLEMEYİ UNUTMAYIN!

Bazınızı sürdünüz ve ardından fondöteninizide uyguladınız. Arkasından detay ürünleride cildinize uyguladıkta sonra makyajın kilit noktalarından olan ten makyajınızı sabitlemeyi unutmayın. Ancak bunu nasıl yapabilirim diye soranlar için bir pudra ve fırça ile ten makyajınızı bitirdikten sonra yüzünüzün üzerinden hafif dokunuşlar ile sabitleyebilirsiniz.

GECE BAŞLASIN!

Yukarıda bahsettiğimiz detayları uyguladınız ancak gün içerisinde ve iş ortamı nedeni ile akşama doğru ikinci bir dokunuş yapmanız gerekecek. Gündüz dudağınıza uyguladığınız doğal renkli rujunuzu silip koyu tonlarda bir ruj tercih edebilirsiniz. Ancak koyu renkli ruj bana yeterli değil diyenler için de göz lerinize koyu renkli bir far veya kalın bir eyeliner çekerek belirginleştirebilirsiniz.

Yorumlar