Güneş gözlüğünün faydaları nelerdir neye iyi gelir?

Güneş D vitamini deposu olmakla beraber insan sağlığına fayda sağlamaktadır ancak bazı zararlı ışınlara karşı kendimizi korumamız gerekmektedir.

Güneş gözlüğünün faydaları nelerdir neye iyi gelir?

Günümüzde modanın aktif olarak hayatımızda yeri olması ile beraber aksesuarladar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda! Ancak Sadece aksesuar olarak gördüğümüz ve kıyafetimizin modeline göre çeşitlilik gösterdiğimiz o aksesuarlardan biri aslında bir noktada hayati önem taşıyor! Özellikle modellerine göre oldukça moda olan güneş gözlükleri günlük kıyafetlerimize eşlik etmesinin yanında göz sağlığımızı da korumaktadır. Ancak modaya göre çeşitlilik göstermesi için ucuz yollu veya göz sağlığınıza uygun olmayan gözlüklerin seçimi ilerleyen zamanlarda göz sağlığınızı tehlikeye atabilmektedir. Bu yazımızda sizlere göz sağlığınızı hatırlatmak ve kullanım alanı olan güneş gözlüklerinin faydalarını derledik...

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Güneş doğada bulunan canlılar için yaşam alanı ve D vitamini deposu olmakla beraber insan sağlığına çok fazla yararı bulunmaktadır. Ancak dikkat güneşin bazı zararlı ışınlarından korunmak için çeşitli yöntemleri uygulamamız gerekmektedir. Gerek şapka gerek güneş gözlüğü ile bu önlem alınmalıdır. Ancak son zamanlarda moda tamamlayıcısı olan güneş gözlükleri giydiğimiz bir çok kıyafete göre çeşitlilik göstermesi açısından ucuz yollu güneş gözlükleri hayatımıza yer edinmiş durumda! Ancak göz sağlığınız tehlike altına alan bu gözlükleri hayatınızdan çıkarıp güneş gözlüğünün asıl amacı ve faydalarına odaklanmamız gerekmektedir. 

Güneş gözlüğünün polarize olması ve ultraviyole ışınlarını kırıcı nitelikte olması güneş gözlüklerinde arayacağımız özelliklerinden başında gelmelidir. Polarize güneş gözlükleri gelen ışınları daha iyi kırarak gözlerin sağlıklı olması konusunda destek sağlamaktadır.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR NELERDİR?

Gözlüğün üst kısmında üretici firmanın logosu var mı ve bu logo gömülü bir şekilde mi işlenmiştir? Sorusunun cevabını arayarak kauçuğun sert mi yumuşak mı olması yine gözlük seçerken yanıtlamanız gereken sorulardan bir tanesi. Çıplak gözle mavi renkte görünen bir kaleme gözlükle baktığımızda yine mavi renkte görmemiz gözlüğün orijinal olduğunun bir kanıtıdır. Son olarak aldığınız güneş gözlüğünün garantisinin olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir

 

Yorumlar