Güneş sonrası deri soyulması nasıl geçer ne iyi gelir?

Güneşlenme sonrasında cilt soyulmasına ne iyi gelir? Nasıl geçer? Yaz aylarında sıklıkla karılaştığımız soruna karşı pratik yöntem önerdik!

Güneş sonrası deri soyulması nasıl geçer ne iyi gelir?

Güneşlenme sonrası cilt soyulmasına ne iyi gelir? Eee malum yaz aylarında herkesin aklında olan ve deli gibi otellerden ve tatil köylerinde vakit geçirmek için yapılan tatil planlarının başladığı aydır. Yapılan tatil planlarının bir numaralı amacı ise bol bol dinlenip havuz ve deniz sezonunu açıp saatlerce güneşin altında vakit geçirmek! Ancak oldukça masum ve keyif veren bu düşünceyi uygularken dikkat etmekte fayda var. Zira güneşlenme sonrasında ciltte oluşan büyük yanıklar tatilinizi size zehir edebilir o yüzden az güneşlenip fazla önlem almada fayda var ancak! Yinede başa çıkamadığımız güneşlenme sonrası hafif cilt soyulmalarına karşı alabileceğiniz önlemleri bir araya getirdik! Haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

Yaz günlerinde herkes tatilde… Fakat kremsiz yanmanın en büyük sıkıntılarından biride deri soyulması dır. Deride görünmeyen yerlerin soyulması sıkıntı yaratmaya bilir fakat yüzde yaşanan soyulmalar iz gibi kalacağı için kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir yanıktır. Genellikle güneş yanıklarında omuzlar daha çok yanar fakat cildi hassas insanlarda yüzünde de soyulmalar meydana gelebilir. Çirkin bir görüntü oluşturabilmektedir. Ve yüzünde yanıkları olan insanlarda bir telaş hali olabilir.

güneşlenme sonrası ciltte soyunla

Öncelikle güneş yanığından kurtulmanın en önemli çaresi kaliteli bir güneş kremi kullanmaktır. Fakat genellikle insanlar tüm vücutlarına  krem sürebilir fakat yüzünü unuta bilmekte. Yüz yanıklarında kötü bir görüntü oluşabilmekte. Fakat yüzde yaşanan bu soyulmalar çok kısa sürede geçebilmektedir. Fakat bazı destekler ile sbu süreci dahada hızlandırabilirsiniz.

SOYULMA NASIL GEÇER?

 İlk olarak içinde herhangi bir kimyasal madde bulunmayan hassas ciltlere uygun ve hemen hemen herkesin kullanabileceği bebek şampuanlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yüzünüzdeki güneşlendikten sonraki yanmış ölü deriyi ciltten atmak için sabah akşam cildinizi bol su ile köpükleyip durulayın. Kısa sürede cildiniz ölü deriden arınmış olacak ve yeni deri hızlı bir şekilde yer edineceğini görebilirsiniz. Soyulma sonrası cildinizde kalan izleri gidermek için aynı şekilde bebek şampuanını kullanabilr ve izlerinizdende kurtulabilirsiniz.

 

Yorumlar