Günlük ped zararlı mı nasıl kullanılır?

"Kadınların regli dönemlerinin dışında kullandığı günlük pedler zararlı mı?" sorusunun cevabını sizler için derledi.

Günlük ped zararlı mı nasıl kullanılır?

Kadınların günlük yaşamında büyük kolaylık sağlayan günlük pedler hakkında pek çok ön yargı bulunuyor. Kimileri günlük pedlerin vajinal enfeksiyona davetiye çıkardığı iddiasıyla kullanmaktan çekinirken kimileri ise genital hijyen sağladığı için özellikle tercih ediyor. Konuyu, Jinekoloji Uzmanı Ebru Zülfikaroğlu cevapladı.

VAJİNAL AKINTIYA PRATİK ÇÖZÜM

Vücudumuz, vajinanın nemli ve temiz kalabilmesi için bazı sıvılar salgılar. Vajinal akıntı adı verilen bu sıvılar, vücudumuzun sağlıklı olduğunu gösteren sinyallerdir ve bu yüzden çok önemlidir. Ancak bu akıntılar, gün içinde iç çamaşırının kirlenmesine neden olur ve farklı enfeksiyonların oluşumuna davetiye çıkarabilir. Bu yüzden iç çamaşırının temiz ve kuru kalmasına özen gösterilmelidir. Günün yoğun temposunda genellikle ihmal edilen bu durum için günlük pedler iyi bir kurtarıcıdır. İnce ve nefes alan yüzeyi ile günlük pedler, genital bölgenin temiz kalmasını sağlayarak kişiye duştan yeni çıkmışçasına ferah ve
temiz bir his verir.

GÜNLÜK PEDLER NASIL KULLANILMALI?

Adı üstünde günlük kullanıma uygun olarak tasarlanan günlük pedler; adet dönemi dışında kalan günlerde kullanıma uygundur. Her an temiz iç çamaşırı hissi veren günlük pedleri; spor gibi terlemenin arttığı anlarda ve seyahat gibi uzun süre dışarıda zaman geçirmeyi gerektiren durumlarda kullanılması özellikle önerilir.

NELERE DKKAT ETMEK GEREKİR?

Dermatolojik testlerden geçerek üretilen günlük pedler, dokusu sayesinde sıvıyı iç yüzeye geçirir ve vajinanın pedle temasta kalan yüzeyinin kuru kalmasını sağlar. Böylece her an temiz ve ferah bir his oluşturur. Günlük ped seçiminde akıntının yoğunluğu dikkate alınmalıdır. Doğru kullanıldığında hiçbir etkisi bulunmayan günlük pedlerin, değiştirme sıklığı da kişiye göre değişiklik gösterebilir.

Yorumlar