Güzellik hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir makyaj nasıl yapılır?

Kadınların güzele ulaşma isteği bazı noktalarda kötü sonuçlar doğurabiliyor mesela yanlış adımlar sizi olduğunuzdan daha kötü görünmenize neden olabilir.

Güzellik hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir makyaj nasıl yapılır?

Bugün elmaelma.com okurları için basit adımlarda güzellik ipuçlarını derledik. Biliyoruz tavsiyeler çoğu zaman sıkıcı olabiliyor. Ancak güzele ulaşmak isterken yaptığınız küçük hatalar sizi olduğunuzdan daha yaşlı veya istemedğiniz bir görüntüyle karşılaşmanıza neden olabilir. Sizin için derlediğimiz güzellik ipuçları sayesinde aynaya baktınızda asla pişman olmayacaksınız!

1) FONDÖTEN KULLANIMI;

Genellikle sıklıkla yapılan hatalardan biri de akneli veya sorunlu ciltlerin ilk yöneldikleri şeyler arasında fondöten bulunmaktadır. Ancak aknelerinizi ve kusurlu cildinizi kapatmak isterken kat kat uyguladığınız fondöten cildinizin olduğundan daha yaşlı görünmesine ve kırışık bir görünüm ortaya çıkarmaktadır. Aynı zamanda bu uygulama cildinizdeki kusurları kapatmakla kalmayığ sizi doğallıktan uzaklaştırmaktadır. Eğerki akneli ve sorunlu bir cildiniz varsa en kısa sürede dermatologa başvurmalı ve cildinizi tedavi edecek ürünler kullanmalısınız. Daha sonra cilt yapınıza uygun ince tabakalı ürünleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

2) KAPATICI HATALARI;

Genel olarak kapatıcıyı uygularken herkesin yaptığı hatalardan biri de kapatıcı uygulanacak bölgeye yayarak uygulamaktır. Kapatınızını krem gibi uygulamak yerine yüzük parmağınızla hafif dokunuşlar yaparak uygulamanız gerekmektedir. Böylelikle kullandığınız ürünün faydasını görebilirsiniz. 

3) GÖZLER VEYA DUDAKLAR

Makyaj yaparken seçim yapın! Gözler ve dudaklar bir kadının en göz alıcı yerlerinden biridir. O yüzden ön plana çıkarmak istediğiniz yeri seçin ve makyajınıza ağırlık verin. Eğerki tercihiniz dudaklardan yana olacaksa dudaklarınıza koyu renkli ruj sürmeniz yeterli olacaktır. Ancak ön plana çıkarmak istediğiniz yer gözleriniz olacaksa kalın bir eyeliner veya koyu renkli bir far işinizi görecektir. 

4) MAKYAJ FAZLALIĞINA DİKKAT!

İster özel bir gün ister normal günlük makyaj yapın farketmeksizin makyajda aşırıya gitmekten uzak durun! Daha falza fondöten uygulamak veya daha fazla far sürmek kimseyi güzelleştirmez! O yüzden doğallığınızdan ödün vermeden cildinizi hafif renklendirmek size yetecektir.

5) TIRNAK BAKIMINIZDAN VAZGEÇMEYİN!

Ne olursa olsun insanlar ilk gördüğü kişileri el ve ayak bakımlarına göre yargılarlar. O yüzden her zaman el ve ayak bakımınıza özen göstermelisiniz. El ve ayak bakımınız sadece karşıdaki kişinin düşüncelerini değiştirmek için değil aynı zamanda ileride el ve ayak tırnaklarınızda görüebilecek tramvalara karşı sizi koruyacaktır. 

6) MAKAYAJ MALZEMESİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE DENEMEDEN ALMAYIN!

Pudra, fondöten, allık, parfüm gibi kozmetik alışverişlerinizde denemeden almamaya özen göstermelisiniz. Bunun neden zaman geçtikçe kokusu veya rengi değişen kozmetik ürünleri ortamdaki ışık yanıltıcı olabilir bu yüzden bu ürünlerin alışverişini yaparken kendinize uzun bir zaman dilimi ayırıp bir ürünü denedikten sonra yarım saat kadar bekleyebileceğiniz ve sonucu görebileceğiniz bir zaman dilim ayırmanız gerekmektedir. 

Yorumlar