Hamam böceği sütü nedir gerçekten zayıflatır mı?

Hamam böceği sütü nedir, nasıl elde edilir, gerçekten içilir mi? Hamam böceği sütüyle zayıflayan ünlülerin artması hamam böceği sütüne olan merakı arttırdı.

Hamam böceği sütü nedir gerçekten zayıflatır mı?

Hamam böceği sütü nedir, hamam böceği sütü nasıl elde edilir, hamam böceği sütü gerçekten zayıflatır mı içilir mi? Süper besin olarak lanse edilmeye başlanan hamam böceği sütü araştırma verilerine göre inek sütünden 4 kat daha besleyici ve yüksek oranda zayıflatma özelliği var. Tabi içmeye mideniz el verirse. Çünkü hamam böceği sütünü ilk kez keşfedenler arasında adı geçen Iowa Üniversitesi eski profesörü Barbara Stay, hamam böceği sütünün içerik olarak kusursuz olduğunu ancak kendisinin hiç tadına bakmayı istemediğini söyledi. Hamam böceği sütünün tadı nasıl diye kendisine sık sık sorular sorulduğunu söyleyen Stay, "Benim için inek sütü yeterli. İçmeyi asla düşünmüyorum" dedi. 

Peki nedir bu hamam böceği sütünün mucizesi. 

Hamam böceği sütü aslında bugünler için üretilen bir besin değil. Bilimsel araştırmaların temelinde kıtlık dönemlerinde beslenmeye alternatif üretmek. Ancak hamam böceği sütünün ünlüler arasında bir zayıflama ürünü olarak kullanılması hamam böceği sütüne olan ilgiyi yükseltti. Hamam böceği sütü deyince aklınıza her tür hamam böceği gelmesin. Hamam böceklerinin hepsi süt vermiyor. Hamam böceklerinden diploptera punctate türü yavrularını besleme için protein kristalleri içeren bir süt salgılıyor. Bu süt kristalleri manda ve inek sütüne oranla 4 kat daha fazla enerji içeriyor. Bu sayede çok daha fazla besleyici bir yapıya sahiptir. Bu sebeple gelecekte vazgeçilmez besinler arasında gösteriliyor.

Hamam böceği sütü nedir nasıl üretilir içilir mi zayıflatır mı

HAMAM BÖCEĞİ SÜTÜ NASIL SAĞILIR?

Sütünü sağmak mümkün olmadığı için ilgili genleri kopyalanıyor. Araştırma ekibi lideri, Sanchari Banerjee, “Protein, yağ ve şekerlere sahip oldukları için eksiksiz bir gıda keşfettik. Protein dizilerine bakarsanız, beslenmek için gerekli tüm amino asitlere sahipler” şeklinde konuşuyor.

Aslında hamam böceği sütü yüksek protein miktarı nedeniyle zayıflama ürünü olarak kullanılması tezat. Ancak uzun süre tokluk sağladığı için ünlüler arasında kullanılmaya başlandı bile. 

HAMAM BÖCEĞİ SÜTÜ NASI ELDE EDİLİYOR?

Hamam böceği sütünü üretmek oldukça zahmetli. Bir damla süt için 24 ila 48 saat arasında süre gerekiyor.  Dolayısıyla bu sütü üretmenin tek yolu genetik kopyalama. 

 

Yorumlar