Hamburger nasıl yapılır domates sosuna bayılacaksınız

Evde hamburger nasıl yapılır? Hamburger için malzemeler nelerdir? Vereceğimiz hamburger tarifine çocuklarınız da bayılacak.

Hamburger nasıl yapılır domates sosuna bayılacaksınız

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için hem sağlıklı hem de leziz bir hamburger tarifi vermeye karar verdik. Çocuklar hamburger yemeye bayılıyor, siz anneler de dışarıda yapılanlara güvenmiyorsunuz biliyoruz. İki tarafta mutlu olsun diye evde hamburger tarifi müthiş bir çözüm olacaktır. İşte sizlere domates soslu anne köfteli hamburger tarifi...

MALZEMELER

4 adet hamburger ekmeği
1 adet büyük boy kırmızı soğan
4 adet salatalık turşusu
Köftesi için: 600 gram orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Domates sos için:6 adet cherry domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yaprak fesleğen
1 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Hamburgerlerin köftesini hazırlamak için; dana döş etinden iki kere çektirdiğiniz orta yağlı kıymayı bir karıştırma kabına aktarın. Ayçiçek yağı, tuz ve tane çekilmiş karabiberi ekledikten sonra çok fazla yoğurmadan köfte harcını toparlayın. Hazırladığınız harcı dört eşit parçaya bölün. Avuç içinizde şekil verdiğiniz yaklaşık 2 cm. kalınlığında olan hamburger köftelerinin orta kısımlarına baş parmağınızla hafifçe bastırın. Kızartma esnasında içlerindeki tüm suyu kaybetmeden ve küçülmeden köftelerin kızarması için bu işlemi yaptığınızı unutmayın. Hazırladığınız köfteleri, yağlı kağıt üzerine dizin ve üzerlerini kapattıktan sonra buzdolabında en az 20 dakika kadar bekletin. Domates sosu hazırlamak için; cherry domatesleri halka halka dilimleyin. Fesleğen yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Dilimlediğiniz domatesleri tavaya aktarın. Ketçap, toz şeker, tuz ve üzüm sirkesini de ekledikten sonra domatesleri yüksek ateşte soteleyin. Ocaktan almadan önce doğranmış fesleğenleri ekleyin ve karıştırdıktan sonra soğuması için sosu bir kenarda bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz köfteleri, kızartma işlemi öncesinde çıkartarak 10 dakika kadar oda ısısında bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, salatalık turşularını ince ince dilimleyin. Hamburger ekmeklerinin orta kısmını açın. Yüksek ateşte kızdırdığınız ızgara izli döküm tavada köftelerin her iki yüzünü de 2 dakika kadar kızartın. İçi çok pişmiş köfte tercih ediyorsanız mühürleme işleme sonrasında kısık ateşte 5- 6 dakika daha pişirme işlemini sürdürün. Her bir hamburger ekmeği arasına bir adet köfte yerleştirin. Kırmızı soğan halkalarına ve salatalık dilimlerine yer verdikten sonra hazırladığınız domates sostan ekleyin. Hamburger ekmeklerini kapattıktan sonra bekletmeden servis edin ve akışkan domates soslu bu hamburgeri sevdiklerinizle de paylaşın.

Yorumlar