Hamile kalmak için ne kadar seks yapmalı?

Hamile kalmak için ne kadar seks yapmalı? Çocuk sahibi olmak için az seks yapmak gerekir diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz işte yeni araştırma sonuçları.

Hamile kalmak için ne kadar seks yapmalı?

Çocuk sahibi olmak isteyenlerin çok da sık seks yapmaması gerektiği yönünde rivayetleri çürüten bir araştırma sonucu Çin'den geldi. Araştırma, sık sık seks yapan erkeklerin sperm sayısının düştüğünü ve hamile kalma ihtimalinin de azaldığı yönündeki savları yerle bir etti.

Çin'in kuzeydoğusundaki Shengjing Hastanesi Üreme Tıbbı Merkezi'nin yaptığı araştırmaya kadılan 500 çiftten daha fazla seks yapanların hamile kalma oranlarının daha yüksek olduğunu ortaya konuldu. Daha fazla seks yapan çiftlerin bazıları için sayı 'gecede iki keze' kadar çıktı. 

Da Li ve XiuXia Wang'ın liderliğindeki ekip, birkaç gün boyunca seks yapmatan kaçtıktan sonra spermlerdeki hacim, hareketlilik ve protein üzerine deneklerden aldıkları örnekleri incelediler. Sonuçta erkek vücudundaki spermlerin beklemek sürelerinin protein yapılarında bozulmayı da beraberinde getirdiğini ortaya koydular.

Eski hücrelerin yumurta ile buluşma ihtimalleri daha düşük çıktı. Dr. Li, "Yıllar boyunca, erkeklerin gebeliğin şansını arttırmak için cinsel aktiviteyi kısıtlamaları önerilmiştir. Ancak, bildiklerimizi unutma zamanı geldi. Veriler, normal ve düzenli sıklıkta cinsel ilişki yürüten çiftlerin bebek sahibi olma ihtimallerinin daha yüksel olduğunu gösterdi. Bu aile kurmak isteyenler için ciddi bir avantaj yaratabilir" diye konuştu.

Yorumlar