Hamile kalmak için ne yapmalıyım? Hamilelik şansınızı artırmak istiyorsanız...

Hamile kalmak için ne yapmalıyım? İşte hamile kalma şansınızı arttırmanın yolları!

Hamile kalmak için ne yapmalıyım? Hamilelik şansınızı artırmak istiyorsanız...

Hamilelik bir kadın  Hamilelik bir kadının en çok istediği ve en kutsal olaydır. Bazı kadınlar hamile kalma konusunda sıkıntı yaşamazken bazı kadınlar ise, çeşitli nedenlerden dolayı hamile kalamamaktadır. Bu nedenle hamile kalacak olan kadınların en çok merak ettikleri konular arasında  nasıl hamile kalırım? sorusu gelir. Peki daha kolay hamile kalmanın yolları nelerdir? İşte bu sorunun yanıtını sizler için hazırladık.

UZUN SÜRE AZ DOZAJDA ALINABİLİR

Aspirin, fazla yoğun olmayan ağrılar ve sızılar için içilen, ağrı kesici ve ateş düşürücü özellikte bir ilaçtır. Kanı seyreltici etkiye sahip olmakla birlikte kalp krizine karşı da koruma sağlar. Bu nedenle uzun süreler boyunca az dozajlarda alınabilir.

SİRKE ASİDİ GİBİ KOKAR

Eken maddesi asetilsalisilik asit (kısaca “ASA” diye bilinir) olan Aspirin’i ilk olarak kimyager Felix Hoffmann bulmuştur. Babasının romatizmal ağrılarıyla baş etmesi için uğraşan Hoffmann, 1897 senesinde salisilik asit ile asetik asitle sentezleyerek saf asetilsalisik asit üretmiştir. Asetilsalisilik asit, düz veya çivi şeklinde kristale benzer bir halde bulunur. Aynı zamanda toz halde de görülür. Aspirin, aynı zamanda sirke asiti gibi kokar.

GRİP SALGININI BERTARAF ETMEYE YARDIM ETMİŞTİR

Kısa sürede etken maddesi yerine marka adıyla akılda kalmaya başlaya Aspirin, 1900’lerde Avrupa’daki grip salgınını bertaraf etmeye yardım etmiştir. Aspirin’in en etkili olduğu hastalık ve rahatsızlıklar, ağrılar, sızılar, yüksek ateş ve soğuk algınlığıdır. Sonraki yıllarda, Aspirin’le ilgili yeni keşifler dikkat çekmiştir.

DÜZENLİ KULLANIMDA KOLON KANSERİ YÜZDE 40 GERİLİYOR

Aspirin, Avustralyalı profesör Gabriel A. Kune tarafından yapılan bir araştırmaya göre kolon kanserini önlemek konusunda da etkilidir. Kune’a göre, ilacı düzenli olarak içenlerde kolon kanseri riski yüzde 40 oranında gerileyebiliyor. Bu araştırmanın sonuçları, Amerikan Kanser Derneği tarafından da doğrulanmıştır.

SİYATİK AĞRILARI KESER

Ağrı kesicidir. Özellikle baş ağrılarında ve diş sızılarında etkilidir.Siyatik ağrılarını keser.Kanı sulandırıcı ve inceltici bir etkiye sahiptir. Aspirin, trombositlerin kana bıraktığı, başka trombositleri aktif duruma geçiren ve yaranın olduğu bölgeye gelip yapışmalarına neden olan maddelerin üretimini durdurur. Böylece pıhtı oluşumunu engellemiş olur.

REGL SÖKÜCÜDÜR

Regl söktürücüdür ve bu dönemde oluşan sancıları azaltır.Boğaz ağrılarının geçmesine yardımcı olur.Migrenin semptomik tedavisi için birebirdir.Ateş düşürücüdür. Ateşli hastalıklarda, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda ateş düşürür.Romatizmada ve lumbagodada enflamasyonu azaltır.Kadınları, ilk hamileliklerinde tehdit eden, prematüre doğumlara ve doğarken ölümlere sebep olan preeklempsi hastalığını engellemek konusunda yardımcıdır.Kalp ve tansiyon hastalıklarına iyi gelir.Kalp krizini ve felci engeller.

ALZHERIMER VE PARKINSON HASTALIKLARINI ENGELLER

Kolon (kalın bağırsak) kanserini önler.Meme kanserinin tekrarlamasını önler.Beyin kanamasının tekrarının önüne geçer.Diyabetin geç aşamalarında fark edilen, gözün retinasında ve böbreklerde bulunan kılcal damarların tıkanıklığında açıcı etkiye sahiptir.Alzheimer ve Parkinson hastalıklarını engeller.

HAMİLELİK ŞANSINI ARTTIRIYOR

Aspirin’in ayrıca, çocuk sahibi olmayan kadınlarda kısırlık ilaçlarıyla birlikte kullanıldığında yumurtalıkta kan dolaşımını artırıcı bir etkisi vardır. Yapılan araştırmalara göre, kadınların hamile kalma şansını yüzde 40 oranında artırmıştır.

Yorumlar