Hamile yogası nedir yararları nelerdir ne zaman başlanmalıdır?

9 aylık hamilelik süresince anne adaylarının yapabileceği en sağlıklı aktivitelerden biri olan hamile yogasının bilinmeyenlerini hazırladık...

Hamile yogası nedir yararları nelerdir ne zaman başlanmalıdır?

Biz kadınlar için hamilelik hayatımız boyunca yaşayabileceğimiz deneyimlerin en büyüğü ve en kıymetlisidir. Anne adayları 9 ay boyunca heyecanlı ve mutlu bir bekleyişte olurlar. Hamilelik ilk haftalarından son haftalara kadar zorlu bir süreçtir, bazı kadınlar bu süreci daha hafif geçirirken bazı kadınlar çok ağar geçirebilir. Uzmanlar rahat bir hamilelik için hamile yogasını öneriyorlar. Peki nedir bu hamile yogası merak ediyor musunuz?

Hamilelik yogası, hamilelik dönemini daha rahat geçirmek, nefes ve asana (yoga duruşu) çalışmalarıyla beli ve omurganın tümünü desteklemek, bulantı, kramp ve gerginlikleri hafifletmek, bedeni doğuma ve sonrasına hazırlamak üzere, muhakkak bir uzman eşliğinde uygulanan yoga çalışmasıdır. Uzmanlar herşeyin normal olması durumunda anne adaylarının hamileliğin 14–15. haftalarında yogaya başlayabileceklerini söylüyorlar.

HAMİLELİK YOGASININ FAYDALARI

Hamile yogası anne ve bebek arasındaki bağlantıyı hissetmek için sakin ve gevşetici bir zemin hazırlarken, pelvis kaslarını, karnı ve sırtı güçlendirir. Nefes ve tonlama çalışmalarıyla gereksiz gerginlik bedenden uzaklaşırken, karın ve perinyum bölgelerini çalıştırıp güçlendirerek doğum kanalını doğuma hazırlar. Doğal doğum yapmayı planlayan anneler için hamile yogası, doğum kanalını gevşeterek bebeğin geçişine kolaylaştıran bir etki yapar.

Hamile Yogası yalnızca doğal doğuma hazırlananlar için değil, bebek bekleyen her kadın için çok faydalıdır. Sezaryen doğum yapmayı planlayan anneler de hamilelik süresince hamile yogasının şifalı etkilerinden yararlanabiliyor. Daha kolay, güçlü ve uyumlu bir hamilelik dönemi geçirmek, beli korumak ve güvenli hareketlerle omurgaya destek vermek, gerginliği azaltmak için hamile yogası idealdir. Açıcı asanalar ve nefes çalışmaları yardımıyla ciğerlerin nefes kapasitesi artar, hem anne hem de bebeğe bol oksijen ve enerji girişi olur. Doğum sırasında nefesin farkındalığını korumak, daha sakin ve rahat bir doğum için yardımcı olurken bebeğe bol oksijen gitmesini sağlar.

Yorumlar