Hamilelik belirtileri nelerdir idrarınızın renginden bile anlayabilirsiniz

Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik nasıl anlaşılır? Adet gecikmesinin yanı sıra sayacağımız belirtilerden de hamilelik anlaşılabilir.

Hamilelik belirtileri nelerdir idrarınızın renginden bile anlayabilirsiniz

Hamile olup olunmadığı nasıl anlaşılır? Hamilelik belirtileri nelerdir? Adet gecikmesi hamileliğin işareti midir? Pek çok kadın hamile olduğunu adet günü gecikince anlıyor; ancak bunun dışında pek çok belirti var. Bunlardan biri idrar rengindeki değişiklik. İçeriğimizde hamilelik belirtilerini sizlere aktaracağız. İşte o belirtiler...

ADET GECİKMESİ

Yukarıda da belirttiğimiz gibi adet gecikmesi çoğu kadın için hamileliğin en önemli belirtilerinden birisidir. Beklenen adetin gecikmesi hamilelik şüphesini arttırır. Ancak bu gecikme, stres veya başka faktörler yüzünden de olabilir. Ayrıca her hamilelikte adet kesilmeyebilir.

GÖĞÜSLERDE HASSASİYET VE BÜYÜME

Göğüslerde meydana gelen büyüme, ağrı ve hassasiyet gibi belirtiler erken hamilelik döneminin en önemli belirtileri arasındadır. Vücutta meydana gelen hormon değişimiyle, göğüs uçlarının etrafındaki renk koyulaşabilir, göğüsler büyüyüp hassaslaşır.

YORGUNLUK VE HALSİZLİK

Erken hamilelik döneminin bir diğer belirtisidir. Vücudunuzda oluşan minik misafir, metabolizmanızı arttırır ve Progesteron adlı hamilelik hormonunun salgılanmasına sebep olur Bu da hamile kadınlara yorgunluk ve halsizlik hissi verir.

SIK İDRARA ÇIKMA

Etrafınızda bulunan insanlardan daha fazla idrara çıkıyorsanız ve idrarınızın rengi koyu veya koyu sarı ise erken hamilelik belirtilerinden birini taşıyorsunuz demektir. Kimi kadınlarda bu durum ilk aylardan sonra biterken, kimi kadınlarda ise hamilelik sonuna kadar devam edebilir.

MİDE BULANTISI

Kadınlar arasında sabah bulantısı olarak adlandırılan bu durum sanılanın aksine günün herhangi bir bölümünde de olabilir. Bulantıdan kaynaklı kusma en tipik hamilelik belirtilerinden biridir.

KABIZLIK

Vücutta bulunan hormon dengeleri değiştiği için hazımsızlığa ve dolayısıyla kabızlığa sebep olabilir.

MİDE YANMASI

Hamileliğin erken belirtilerinden bir diğeri olan bu durum özellikle yatar pozisyonda daha çok hissedilir.

BAŞ DÖNMESİ BAYILMA

Gebelik ile genişleyen kan damarları, tansiyonun düşmesine neden olup baş dönmesi veya bayılmaya sebebiyet verebilir. Bu belirtiyi çoğu anne adayı göstermeyebilir.

İŞTAHSIZLIK

Hamilelik, halk arasında "aşerme" olarak nitelendirilen iştah artmasına sebep olurken, bazı anne adaylarında ise yemeklerden tiksinmeye yol açabilir.

HAMİLE HİSSETMEK

Araştırmaların kanıtladığı gibi anne adayları böyle bir sezgi gücüne sahiptir. Kimi kadınlar kendilerinin hamile olduğunu hissedebilir.

RUH HALİ DEĞİŞİMLERİ

Vücutta meydana gelen hormon değişimleri yüzünden aşırı öfke, duygusallık ve bunun gibi ani ruh hali değişimleri gözlemlenebilir.

VÜCUT ISISI ARTIŞI

Hamileliğin tipik belirtilerinden bir diğeridir. Vücutta meydana gelen ısı artışı ile kadınlar, ateşli bir hastalık geçiriyor olduklarını sanabilir.

KANAMA

Erken dönemde en kesin belirtilerden bir tanesidir. Halk arasında "üstüne görme" olarak nitelendirilen bu durum normal adet kanaması gibi değil ufak lekelenmeler şeklinde olur. Hamileliğin ileriki dönemlerinde gerçekleşen kanamalar içinse mutlaka doktora başvurulmalıdır.

 KASIK AĞRISI

Döllenen yumurtanın rahim duvarına tutunması sebebiyle gerçekleşen bu durum erken hamileliğin bir diğer belirtisidir.

AŞERMEK

Büyük oranda hamileliğin ilk 3 ayında görülür.

GARİP DAVRANIŞLAR

Hormon değişimi ile ani sinir krizleri, tembellik, fazla yemek yeme veya aşırı duygusallık gibi değişimler görülebilir.

AKINTI

Kıvamlı ve açık renkli bir akıntı hamilelik belirtilerinden biridir.

CİNSEL İSTEK

Hormon değişimleri yüzünden erken hamilelik döneminde görülür.

İDRAR RENGİ

Koyu idrar rengi hamilelik belirtilerinden biri olsa da kesin bir belirti değildir. Yukarıda bulunan belirtilerden bir veya birkaçıyla birlikte görülürse hamilelik şüphesi olarak değerlendirilebilir.

BEL AĞRISI

Hamilelik döneminde ağırlaşan karın yüzünden meydana gelen ağrılar hamilelik belirtilerinden biridir.

Eğer bu belirtileri yaşıyorsanız, hamile olma ihtimaliniz söz konusu olabilir. Özellikle bu belirtilerden birkaçını gösteren kadınların hamile olma şüphesi yüksektir.

Yorumlar