Hamilelikte karın kaşıntısı neden olur nasıl geçer 5 öneri!

Hamilelikte karın kaşıntısı neden olur? Karın kaşıntısı nasıl geçer? Bu dönemde karın kaşıntısı problemine alternatif çözümleri sizin için bir araya getirdik!

Hamilelikte karın kaşıntısı neden olur nasıl geçer 5 öneri!

Hamilelik döneminde karın kaşıntısı neden olur? Hamilelik döneminde karış kaşıntısı ne zaman başlar? Karın kaşıntısı nasıl giderilir? Gibi anne adaylarının sıklıka bu dönemlerde merak ettiği ve üstesinden gelebilmek için bir çok yönteme başvurduğu sorunlardan biridir. Elmaelma.com olarak anne adaylarının sıklıkla sorduğu veya anne olmaya hazırlanan anneler için hamilelik döneminde bu tarz sorunlar karşısında uygulaması gereken bu soruların yanıtını bir araya getirdik! 

hamilelik döneminde karın kaşıntısı neden olur

HAMİLELİK DÖNEMİNDE KARIN KAŞINTISI NEDEN OLUR?

Cildin genişleyerek hassaslaşması; karın fazla genişlediğinde karnı saran cilt hem gerilir, hem de daha fazla nem kaybetmeye başlar. Bu durumda ciltte bir rahatsızlık hissetmeye başlar ve kaşıma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bazı anne adaylarında acı da oluşabilir. Cildin genişlemesi hamilelikte karın kaşıntısının en yaygın sebebidir.

Hormonal değişikliği; Östrojen hormonundaki artış da karında, ellerde ve ayaklarda kaşıntıya neden olabilir. Genelde bebek doğduktan sonra geçer.

Egzama; genellikle hamilelik sırasında kötüleşir. Karındaki kaşıntı egzama ile ilgili olabilir.

Gebelik intrahepatik kolestazı; yoğun kaşınma hissi bir karaciğer problemi olan gebelik intrahepatik kolestazı ile ilgili olabilir. Safra suyu karaciğer normal olarak akmadığında, safra suyundaki tuz toplanarak ciltte kaşıntı ortaya çıkarır. Kaşıntı genellikle avuç içinde ve ayaklarda önce ortaya çıksa da, vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir.

HAMİLELİKTE KARIN KAŞINTISINI GEÇİRMESİ İÇİN ALTERNATİF ÇÖZÜMLER?

Eğer yoğun karın kaşıntısı varsa, en kısa sürede doktorunuza görünmekte fayda var! Ancak hem derinizin gerginleşmesi ve hassaslaşmasıyla yoğun kaşıntıların artması oldukça normaldir. Ancak derinizin hassas olduğu bu dönemde karnınızı sert bir şekilde kaşıma sonucunda karın bölgesinde oluşan çatlaklara davetiye çıkarmış oluyorsunuz. Biliyoruz tatlı kaşıntılara engel olmak çok zor ancak bu durumun üstesinden sizin için sıraladığımız yöntemler sayesinde gelebilirsiniz...

hamilelik döneminde karın kaşıntısı neden olur

Bol bol nemlendirin! Gebelikte kaşıntı en çok cildin nemsiz kalmasıyla ortaya çıkar. Bu yüzden nemlendirici krem veya vazelin ile karnınızı nemlendirin.

Yulaf ezmesi ile banyo yapın! Yulaf ezmesi banyosu vücudu nemlendirmek için mükemmel bir yol. Marketten aldığınız yulaf ezmesini iyice ufalanana kadar mikserde çekin. Bir su bardağı kadar çekilmiş yulaf ezmesini 2 bardak ılık su ile iyice karıştırın. Daha sonra da bu karışımı doldurduğunuz küvete boşaltın. Yulaf ezmesi banyosu hem cildinizi nemlendirecek, hem de cildin ph değerini dengeleyecektir.

Dikkat parfümlü nemlendiriciler durumunuzu zorlayabilir! Parfümlü olanlar kaşıntıyı daha da artırabilir.

Bol su içmeyi alışkanlık haline getirin! Bu hamileliğin altın kuralı. Hem sizin için hem de bebeğiniz için vücudun susuz kalmamasına dikkat edin.

Ne olursa olsun kaşımayın! Her ne kadar isteseniz de, kaşımak kaşıntıyı daha da artırır.

Yorumlar