Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir tuzlu atıştırmalıklar tüketin!

Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir? Hamilelikte mide bulantısına iyi gelen yiyecekler nelerdir?Hamilelikte mide bulantısı ile ilgili tüm merak edilenler!

Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir tuzlu atıştırmalıklar tüketin!

Gebelik döneminde belkide annelerin en büyük sıkıntılarından biri de mide bulantısıdır. Sıkça karşılaşılan sorunlardan biri olan mide bulantısı, hamilelerin yaklaşık yüzde 70'inde görülmektedir.  6-14 haftaları arasında yoğunlaşan mide bulantıları hormonlardaki değişimler nedeniyle meydana gelmektedir. Gebelikte mide bulantınızı azaltmak için bazı gıdalardan yararlanabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir? Hamilelikte mide bulantısına iyi gelen yiyecekler nelerdir? İşte hamilelikte mide bulantısı ile ilgili tüm merak edilenler! 

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISINI AZALTAN YİYECEKLERDEN İLKİ ZENCEFİL! 

Hamilelikte mide bulantısını azaltan yiyeceklerden ilki ve en önemlisi zencefildir. Eğer zencefili doğal formunda bulunduran ürünler bulabiliyorsanız, bu ürünler mide bulantısı ve kusma şikayetlerini giderebilir.2009 yılında yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre kapsül formunda günde 1000 miligram zencefil alınması hamilelikte mide bulantısını ve kusmayı azaltmaktadır.

DOKTORA BAŞVURMADAN KULLANMAYIN 

Uzmanlar, bulantıyı azaltmak için zencefil kullanmadan önce doktora başvurmayı öneriyor. Eğer doktor izin verirse anne adayı taze zencefil kökünden çay yapabilir veya fırın tariflerine katabilir. Yine içeceklerde de zencefil aromalı ürünler tercih edilecekse, içinde gerçek zencefil olup olmadığı kontrol edilmelidir.

SUSUZLUĞU KÖRÜKLEMESİ İÇİN TUZLU ATIŞTIRMALIKLAR TÜKETİLEBİLİR 

Hamilelik döneminde zaman zaman mide bulantıları okadar şiddetli olabiliyor ki, anne adayı bir şey yemeği bırakın sıvı bile içmeyi düşünemez hale geliyor.  Ancak vücudun yeterince su alamaması bulantıyı sadece daha kötüleştirecektir. Buna karşı biraz susuzluğu körüklemesi için tuzlu atıştırmalıklar tüketilebilir. Çubuk krakerler, tuzlu krakerler bunun için idealdir.

GIDALAR KARARINDA TÜKETİLMELİDİR 

Bu dönemde kişinin bol su içmesi ya da su içeriği yüksek gıdaları tüketmesi gerekiyor. Bunlar örneğin, kavun, üzüm, kereviz, armut vb. gibi. Tuzlu ürünlerin fazlasıyla tüketimi, vücudun su tutmasına yol açabilir. Zaten hamilelikte de vücut su tutmaya ve şişmeye meyillidir. Dolayısıyla bu gıdalar kararında tüketilmelidir. Tuz bir yandan da kusmayla kaybedilmiş mineralleri vücuda kazandırır.

KOMPLEKS KARBONHİDRATLAR TÜKETİLEBİLİR 

Hamilelikte mide bulantısını azaltan yiyecekler arasında kompleks karbonhidratlar da vardır. Mide bulantısı genellikle sabah görülür çünkü bu saatlerde midede çok fazla gıda olmaz. Bunu önlemek için yatmadan önce son bir öğün olarak kompleks karbonhidratlar tüketilebilir.

AÇ VE BULANTI ŞİKAYETİYLE UYANMA RİSKİNİ AZALTIYOR 

Bunların arasında yulaf ezmesi ve tam tahıllı gıdalar bulunur. Kompleks karbonhidratlar yavaş sindirilirler dolayısıyla aç ve bulantı şikayetiyle uyanma riskiniz azalır. Süt ürünleri de doğal anti asit etkisine sahip olduklarından midedeki asitleri nötralize edip bulantı hissini azaltabilirler.

Yorumlar