Hamilelikte sırt ağrısına ne iyi gelir doğru şekilde oturun!

Hamilelikte sırt ağrısına ne iyi gelir? Hamilelikte sırt ağrısının nedenlerini ve ağrıların azaltılması için yapılması gerekenleri sizler için hazırladık!

Hamilelikte sırt ağrısına ne iyi gelir doğru şekilde oturun!

Hamilelikte sırt ağrısına ne iyi gelir? Hamilelikte sırt ağrısı olağan bir durum olarak karşılanmaktadır. Her ne kadar bu ağrılar olağan olarak görülse de uzman kontrolünde olmak büyük önem taşımaktadır. Hamilelikte sırt ağrısının nedenlerini ve azaltılması için yapılması gerekenleri sizler için derledik. Hamilelikte sırt ağrısını önlemek için bunu yapın! 

BEBEĞİN BÜYÜMESİYLE SIRT AĞRILARI ARTMAKTADIR 

Hamilelikte sırt ağrısı olağan bir durum olarak görülmektedir. Bebeğin her geçen gün biraz daha büyümesiyle annenin de sırt ağrıları buna bağlı olarak artmaktadır. Ağrıların şiddetli olduğu farklı durumlar da olabilir, o zaman mutlaka bir hekim kontrolüne başvurmak gerekir. Bebeğin büyümesiyle birlikte annenin sırt ağrısı da artmaktadır. Düşük, yerleşme kanaması, rahmin büyümesi, dış gebelik vs. bu nedenler arasında yer alır.

hamilelıkte sırt agrısı

HAMİLELİKTE SIRT AĞRISINI AZALTMAK İÇİN BUNLARI YAPIN! 

İyi bir duruş edinmek, doğru şekilde oturmak,uzun süre oturmadan hareketsiz kalmanın önüne geçmek,ağır yükler kaldırmamak,zorlayıcı hareketlerden kaçınmak, uzun saatler boyunca ayakta kalmamaya özen göstermek,fazla kilo alımının önüne geçmeye çalışmak. Bu gibi şeylere dikkat ederseniz, hamilelikte  var olan sırt ağrılarınız azalacaktır. 

hamilelikte sırt agrısı

Yorumlar