Hamileyken ne yemek gerekir baş dönmesi nasıl geçer?

Hamileyken baş dönmesi vitamin eksikliğine bağlı olarak yaşanır. Ancak alabileceğiniz pek çok besinle hamilelikte baş dönmesi engellenebilir.

Hamileyken ne yemek gerekir baş dönmesi nasıl geçer?

Gebelikte baş dönmesi sıklıkla görülen bir olaydır. Gebeliğin ilk aylarından itibaren başlar. Hormonların salgılanmasındaki artışa bağlı hamile kadında baş dönmesi baygınlık hissi meydana gelir. Çoğu anne adayı bunu evde doğal yollarla nasıl geçireceğini bilemez. Baş dönmesi için azı etkili doğal tedavi yöntemleri şunlardır:

BOL SU İÇİN

Gebelikte su kaybı baş dönmesine yol açabilir. Özellikle bu dönemde susuz kalmaktan kesinlikle kaçınılmalıdır. Su kaybı sadece baş dönmesine değil başka rahatsızlıklara da yol açabilir. Gebelikteki sabah bulantıları da baş dönmesinin sebeplerindendir. Bu aynı zamanda bitkin düşüp bayılmaya da sebep olabilir. Gebelik boyunca mümkün olduğunca çok su içilmelidir. Su baş dönmesinin doğal çözümlerindendir. 8-10 bardak su içmeye özen gösterin.

ZENCEFİL

Zencefil, baş dönmesi için mükemmel doğal tedavi yollarından biridir. Bu aynı zamanda gebelikteki sabah bulantılarını da geçirir. Zencefil kanın beyne akışında yardımcıdır. Bu şekilde gebelikte baş dönmesini geçirir. National Library of Medicine sitesinde yayınlanan makaleye göre, zencefil kökü baş dönmesi için etkili bir besindir. Bir bardak sıcak suyun içine yarım tatlı kaşığı zencefil tozu ekleyip zencefil çayı yapabilirsiniz. 10 dakika demlenmesi için bekleyin ve sonra çayı süzün. Yavaşça çayı için. Hamile kadınlar bu çayı günde 3 bardaktan fazla içmemelidir.

LİMON

Limon, C vitamini açısından zengin bir besindir. C vitamini bağışıklığı kuvvetlendirip, vücudu hastalıklara karşı korur. Baş dönmesinde kullanılan diğer bir besin olarak limon vücudun susuzluğunu giderip vücuda enerji verir. Ilık suya limon sıkıp bunu her sabah baş dönmesini geçirmek için içebilirsiniz. Diğer bir yol ise, limon suyuyla tuz ve kırmızı biber tozunu suda karıştırmaktır. Etkili ve çabuk sonuç almak için günde 2 kez tüketilebilir.

BAL

Bal, içeriğinde bulunan doğal şekerler sayesinde vücuda enerji verip baş dönmesini geçirir. Kan şekeri düşüklüğünün de baş dönmesine yol açtığı hesaba katıldığında, balın kan şekerini yükseltici etkisi sayesinde kullanılması gereken besinlerdendir. 1 tatlı kaşığı bal ile 1 yemek kaşığı elma sirkesini suda karıştırın. Bu karışımı günde 2 defa içmek baş dönmesini azaltacaktır. Diğer etkili bir yol ise balı limon ve suyla karıştırıp içmektir.

SARIMSAK

Baş dönmesi için diğer etkili bir yol ise sarımsaktır. Hamilelik boyunca sarımsağı yemeklerinizden eksik etmemelisiniz. Sarımsaktaki yararlı özellikler baş dönmesini engelleyecektir. Birkaç diş sarımsağı ezip kaynayan suya ekledikten sonra bir gece bekletin. Süzün ve için. Bunu birkaç gün denemek güzel sonuçlar gösterecektir.

NANE YAĞI

Nane yağının vücuttaki kan akışını destekleyici etkisi vardır. Vücutta düzgün ve güzel kan akışı baş dönmesini azaltır. Bu yağ harika doğal yollardandır. Başınızın arkasını ve boynunuzu nane yağıyla masaj yapabilirsiniz. Birkaç damla yağ yeterli olacaktır. Başı dairesel hareketlerle ovduğunuzdan emin olun.

BUZ TORBASI

Buz, baş dönmesi hissini hemen geçirecek yöntemlerdendir. Soğuk hissi, gebelikteki baş dönmesini azaltacaktır. Buzluktan buzu çıkarıp temiz bir beze sarın, bu buz torbasını yanınızda bulundurun ve ne zaman baygınlık hissederseniz torbayı boynunuza sürün. En az 10 dakika bekletin. Bunu yapmak bir anda sonuç verecektir. Gebelikteki baş dönmesini geçirecek en güvenli yöntemlerden biri budur.

Yorumlar