Hamileyken saç boyatmak zararlı mı eğer saçınızı boyarsanız...

Hamileyken saç boyatmak zararlı mı?Hamilelikte saç boyatmak bebeğe zarar verir mi? Hamileyken bu hataya düşmeyin!

Hamileyken saç boyatmak zararlı mı eğer saçınızı boyarsanız...

Kadınların hemen hemen hepsi bakım yapmayı çok sever. Güzelliğin ve bakımın en önemli koşullarından biri de saçlardır. Fakat kadınların güzelleşmek uğruna yaptırdıkları saç boyaları, bazı dönemlerde akılları karıştırabiliyor. Özellikle hamilelik döneminde! Peki uzmanlar ne diyor? Hamileyken saç boyatmak bebeğe zarar verir mi? Uzmanların görüşlerini sizler için hazırladık. Sizde sakın hamileyken bu hataya düşenlerden olmayın!

16. HAFTADAN SONRA BOYAYIN

Uzmanların görüşlerine göre, anne adaylarının saç boyatmaya 16.haftadan sonra başlamaları gerekiyor etmektedir. Bu 16. haftaya kadar bebeklerin organları gelişiyor.Özellikle ilk 12 hafta organların gelişme ve dış etkenlere en çok maruz kaldığı bir süreç. Bebeğinizi bu süre zarfında hem dış etkenlerden hem de yaşam şekli olarak en kırılgan olan bu dönemde daha çok korumalısınız. Boyalardaki kimyasallar bebeğinizde çeşitli anamolilere sebep olabilir. Bebekte zihinsel bozukluklar, zekâ geriliği, nörolojik problemler olabileceği iddia edilmiştir. Ancak ispat edilen bire bir suçlanan etken-anomali ilişkisi henüz doğrulanmamıştır. Fakat sizlere düşen görev bebeğinizi her türlü kimyasal maddeden uzak tutmaktır. Saç boyama yanında bazen düzleştirme, açma veya perma gibi iki kimyasal kullanılarak yapılan uygulamalar da tavsiye edilmez. Bu lohusalık dönemi için de aynıdır.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA UZAK DURUN

Saçınız 16. haftadan sonra eğer sosyal bir zorunluluk söz konusu ise saç diplerine dokunmadan organik boyalarla boyatmamıza izin verilebilir. Nispeten 16 gebelik haftası bebeğinizin organlarının temellerinin atıldığı ancak olgunlaşma sürecinin tam olarak tamamlanmadığı bir süreçtir. Bir kuaför ya da salonda çalışan bir anne adayı ise uzun süre kimyasallara maruz kalabilir. Bu konuda yapılan sınırlı sayıda çalışma mevcut olmasına rağmen haftada yaklaşık 40 saatten fazla kimyasala maruz kalınıyor ise bu durumun kadınlarda düşük oranlarında artışa neden olduğu bildirilmiştir. Anne karnındaki bebek daha fazla kimyasallarla karşılaştığı zaman zarar görebilir ki bu grup çalışana çalışma alanında yeme –içme yapmamasını, eldiven kullanmasını ve boya odalarında iş bitimi ayrılmasını tavsiye etmekteyiz.

 

Yorumlar