Hangi tırnak sorunu hangi hastalığın habercisi ne anlama geliyor?

Tırnak sorunları her ne kadar hijyenle alakalı konuları ifade etsede aslında tırnaklarınızda yaşadığınız sorunlar başka hastalıkların habercisi olabilir!

Hangi tırnak sorunu hangi hastalığın habercisi ne anlama geliyor?

Tırnaklar bir kadının vazgeçilmez bakım sıralamalarında yerini almaktadır. Bazı zamanlarda sıklıkla yaşanan tırnak sorunları çeşitli tırnak bakım ürünleri ile giderilmeye çalışarak ortadaki sorunu kısa bir süreliğine ortadan kaldırılmış olur ancak aynı sorun bir süre sonra yinelemeye yüz tutar. Aslında tırnak sorunlarınız size başka bir rahatsızlığınızın haberini vermek istiyor olabilir. İşte elmaelma.com okurları için bugün hangi tırnak hangi sağlık probleminizin habercisiymiş beraber bakalım...

TIRNAĞINIZDAKİ DİPTEN GELEN BEYAZLIK

Genellikle tırnağınızın dibinde olan veya beyaz nokta şeklindeki lekeler vücudunuzun kalsiyum eksikliği olduğunun habercisidir. Ancak tırnağınıza aldığını darbe veya tırnak mantarı da olabilir. Eğerki tırnağınızda kaşıntı varsa bu mantar demektir. Ancak kaşıntı veya ağrı gibi belirtileriniz yoksa aldığnız herhangi bir darbe de olabilir.

TIRNAK KIRILMALARI

Sürekli olarak tırnaklarınızı kırılıyorsa ve denediğiniz bir çok tırnak ürününe karşı bir sonuç alamıyorsanız bunun nedeni kimyasal maddeleri uzun süre tırnaklarınızın temas etmesi sonucunda bu tarz bir sorunla karşı karşıyasınız demektir.  Aynı zamanda problemlerin başında yer alan yetersiz beslenme gibi nedenlerden dolayı meydana gelmiş olabilir. Tırnak kırılmaları aynı zamanda C vitamini ve folik asit eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir. Kırılmalarda boyutuna göre doktor müdahalesine ihtiyaç duyulabilir.

TIRNAĞINIZIN ETRAFINDAKİ DERİLERİN KURUMASI

Genellikle kış mevsimlerinde sıklıkla karşılaşılan durum olan tırnaklarınızın etrafındaki derinin kurumasını tırnak etleri için üretilmiş yağlar ile masaj yaparak düzeltebilirsiniz. Bu tarz sorunlarda tırnak etlerinizi sürekli olarak nemledirmeniz gerekmektedir.

TIRNAKTA SARARMALARIN OLMASI

Tırnaklarınızda sürekli olarak sararmalar meydana geliyorsa bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir. Bu nedenlerin en başında tırnağınızda sürekli olarak oje kullanmanız ve tırnaklarınızı havasız bıraktığınız için olabilir. Ojenizi çıkardıktan sonra tırnak bakımlarınızı dikkatli ve düzenli bir şekilde yapmanız gerekmektedir.

Yorumlar