Hasta olmamak için ne tüketilmesi gerekir? Hastalıkların önüne nasıl geçilir?

Tükettiğimiz besinler vücudumuzdaki birçok fonksiyonu etkilemektedir. Özellikle kış mevsimlerinde hastalıkların önüne geçmek için bu besinlere ihtiyacınız var!

Hasta olmamak için ne tüketilmesi gerekir? Hastalıkların önüne nasıl geçilir?

Kış mevsiminde sıklıkla grip, soğuk algınlığının yaşandığı mevsimlerden bir tanesidir. Her ne kadar basit bir rahatsızlık gibi görünsede günlük yaşantınızı etkileyen ve yapmanız gereken işlerin aksamasına neden olabilmektedir. Aynı zamanda bedenen sizi yorgun ve bitkin bırakan bu tarz hastalıkların önüne geçebilmek için bol bol tüketmeniz gereken besinler bulunmaktadır. Sizler için hastalıkların önüne geçen besinleri derledik...

soğuk algınlığına iyi gelen besinler nelerdir

Genellikle bu dönemlerde enfeksiyonun artmasıyla beraber soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklar sıklıkla bu dönemde görülmektedir. Bu dönemlerde sıklıkla C vitamini tüketmelidir. Genellikle bu vitamini limon, portakal, ananas gibi bağışıklık sisteminizi güçlendiren meyvelerde bulabilirsiniz. Aynı zamanda brokoli, yaban turpu, kuş üzümü ve böğürtlende de C vitamini bulunmaktadır. 

hasta olmamak için hangi besinler tüketilmelidir

Bağışıklık sistemnizin temel yapı taşlarını oluşturan yapılardan bir tanesi de Omega3 ve Omega6'dır.  Bağışıklık sisteminizin güçlenmesine fayda sağlamakla beraber kan dolaşımınızı da olumlu yönde etkilemektedir. Vücudunuzda ileriye dönük rahatsılıklar olan kalp krizi, yüksek tansiyon, kalp ritim bozuklukları tehlikesinin önüne geçmesini sağlamakla beraber ciltteki yıpranmalarında önüne geçmektedir.

Yorumlar