'Hatice Sultan' erkeklere imreniyor

Elle dergisinin Eylül sayısına kapak olan genç oyuncu Selma Ergeç kadın olmanın gerektirdiklerinden biraz şikayetçi...

'Hatice Sultan' erkeklere imreniyor

Günlük yaşamında hiç makyaj yapmayan, kesinlikle güneşlenmeyen ve saçlarını boyatmaya sıcak bakmayan, kısacası doğallıktan yana olan Selma Ergeç, çekimler sırasında, erkeklere ne kadar özendiğini anlattı.

Erkeklerin günlük hayatta veya dizi/dergi çekimlerinde ‘saç sorunu’ yaşamamasına imrenerek “Aslında saçımı kısacık kestirmeyi çok istiyorum; ancak dizi yüzünden buna izin yok” diyor ve ekliyor: “Keşke setteki makyajımızı kendimiz yapabilsek, o zaman bu işlem beş dakika sürer. Zaten en iyi saç, beş dakikada yapılandır!”

‘Muhteşem Yüzyıl’ın Hatice Sultan’ı konu tatil yapmaya gelince de adrenalin dolu yolculukları seçiyor. Bacaklarındaki morlukları göstererek “Biraz fazla rock bir tatil yaptım da” diyen Ergeç, bu yıl denizde tüple daldıktan sonra İsviçre’ye giderek dağa tırmanmış: “Dalış tüpü, kaya veya bir başkası çarptı, ayaklarım morluklar içinde kaldı. Çok riskli değildi ama biraz hasar aldım işte.”

Senelerdir vejetaryen

Ergeç, sağlıklı yaşamaya da çok dikkat ettiğini söylüyor: “Uyandıktan en erken iki saat sonra bir şeyler yiyebilirim. Sigara dışında aşırı sağlıklı yaşayan birisiyim. Yaklaşık dokuz yaşından beri vejetaryenim. Et yemiyorum ancak yumurta tüketiyorum, peyniri de çok severim. Ailem başta alışmakta zorluk çekse de, sonradan kabul etti. Hatta babam bugünlerde kendi arkadaşlarına da ‘vejetaryen propagandası’ yapıyor!”

Oyuncu, yargılamaktan ve yargılanmaktan hoşlanmıyor: “İnsan neyle ilgili büyük konuşuyorsa, özellikle de başkalarını yargılarken, dedikodu yaparken, adeta bir işaret koymuşçasına, belki birkaç ay, belki birkaç sene sonra aynı durumla karşılaşıyor. Bir bakmışsın, o yerden yere vurduğun, hiç tasvip etmediğin insan gibi davranmaya başlamışsın.”

Yorumlar