Havuçlu tarçınlı kek tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Issız Adam filmi ile özdeşleşen havuçlu tarçınlı keki bugün sizler için hazırladık. İşte havuçlu tarçınlı kek tarifi ve malzemeleri...

Havuçlu tarçınlı kek tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için Issız Adam filmi ile özdeşleşen havuçlu tarçınlı keki hazırlamaya karar verdik. Hafif tadıyla yemeye doyamayacağınız bu keke hem siz hem de sevdikleriniz bayılacak.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin. Ardından sırasıyla; 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvıyağı ilave edin. Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin. Bu esnada ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunuza eleyerek ekleyip mikserle çırpın. Kekinizin akışkan bir kıvama gelmesi için biraz daha un ilavesinde bulunabilirsiniz. Bu aşamada bir parça margarin ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın ki kekiniz yapışmasın. Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar