Her sağlıklı ilişkinin geçmesi gereken 2 önemli test

Evlilik ve Aile Terapisti Jem Elmquist, sağlıklı giden ilişkileri bekleyen iki önemli adımı ve çiftlerin yapmaları gerekenleri anlattı.

Her sağlıklı ilişkinin geçmesi gereken 2 önemli test

İlişkinizde her şey yolunda. Seviyorsunuz ve seviliyorsunuz. Zevkleriniz, hayata bakış açınız aynı hatta aynı evi bile paylaşmaktan memnunsunuz. Peki bu her zaman her şeyin kusursuzca devam edeceği anlamına mı geliyor dersiniz.

Evlilik ve Aile Terapisti Jem Elmquist, sağlıklı giden bir ilişkide bile çiftlerin geçmek zorunda olduğu 2 önemli test olduğu görüşünde.

Kabullenme ve değişim!

Çiftlerin memnuniyeti, ilişkinizin daha iyi olabilmesi için, değiştiremeyeceğimiz özelliklerin kabul edilmesi ve ihtiyaç duyduğumuz nitelikleri değiştirme girişimi üzerine kuruludur.

Bu denklemi elde etmek için iki adımın atılması gerekiyor.

BİRİNCİ ADIM: Neyin değiştirilebileceğini ve neyin mümkün olmadığının arasındaki farkı anlayın.

Sözünde durmayanlar, ilişkiyi yok eden kabul edilemez davranışlardır. Kötüye kullanma, ihanet ve ihmal kadar ciddi olabilirler ya da yoksul sınırlar veya ilgisizlik gibi daha huylu olabilirler. Bu davranışlar durdurulmalı veya ilişkinin durgunlaşması veya patlaması için bekleyecekler.

Can sıkıcı davranışlar, ortaklar arasında sorunlara neden olan ve tartışmaya ihtiyaç duyan eylemlerdir. Bu eylemlerin değiştirilip giderilemeyecekleri veya ortağınızın çalışma biçiminin kalıcı parçaları olup olmadıklarını görmek için değerlendirilmeleri gerekir.

Kişisel sınırlar, eşinizin dünyada yaşama ve özünde kök salmış olan yönleridir. Bu davranışlar değişmeyecektir ve direnmek yerine kabul edilmek zorundadır.

İKİNCİ ADIM: Kişisel sorumluluk alarak ihtiyaç belirlendikten sonra değişme kritik önem taşır. Uzun vadeli tatmin edici ilişkileri bulan çiftler, eşinin endişelerini ve isteklerini duyabilir, onların davranışlarını değiştirebilir. Bazen bunlar, oda temizliği veya finansal yönetim içeren küçük, işlevsel eylemlerdir. Bazen çatışmanın nasıl işlendiği ve anlaşıldığı veya stresle nasıl baş ettiğiniz gibi daha sağlam davranışlar vardır. Bununla birlikte, herhangi bir dahili değişikliğin anahtarı kendi kendini düzenleme, yani içsel düşüncelerinizle, duygularınızla ve inançlarınızla eylemlerinizi değiştirmek ve böylece ilişkide daha iyi bir deneyim yaratmak için kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Dengeli ve yüksek derecede kendini geliştirme ve ilişki doyumu arasındaki bağlantıyı araştıran zengin bir araştırma var. Bu beceriyi geliştirmek için çalışmak belki başta gelişmiş ilişkiler için temel psikolojik gerçeği ifade eder.

Yorumlar