Hindi sote tarifi hem doyurucu hem ekonomik!

Hindi sote nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Yılbaşının enfes lezzetlerinden biri olan hindinin bu halini çok seveceksiniz! İşte tarifi!

Hindi sote tarifi hem doyurucu hem ekonomik!

Yılbaşının vazgeçilmez lezzetilerinden biri olan hindiye bu yılda sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? Hindi eti etsiz doyamayanlar için harika bir alternatif olabilir. Hem daha ekonomik hem de oldukça lezzetli. Yumuşacık ve lezzetli olan bu tarif vazgeçilmezleriniz arasına girecek.Hindi sote nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Tüm malzeme listesi ve hazırlanışıyla birlikte hindi sote tarifi! 

MALZEMELER: 

400 gram hindi göğüs, 2 adet kırmızı kapya biber, 1 adet yeşil biber, 2 adet büyük boy soğan, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı köri, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI: 

Soğanların kabuklarını soyun ve incecik bir biçimde doğrayın. Ardından biberlerin tohumlu kısımlarını çıkararak jülyen biçimde doğrayın. Hindi etini de küp küp doğrayın. Bir tavanın içerisine sıvı yağ alın ve ve hindi etlerini aktarın. Kısık ateşte sotelemeye başlayın. Sotelenen hindi etlerinin üzerine soğanı ilave edin, birkaç dakika daha soteledikten sonra biberleri de ekleyin. Tüm malzemeler güzelce sotelenince içerisine soya sosu ve baharatları ilave edin. Damak zevkinize göre tuz da ilave ederek ocaktan alın. Üzerine dilerseniz susam serpin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

 

Yorumlar