Hindistan cevizi yağı faydaları neler karın yağlarını eritiyor!

Hindistan cevizi yağı zayıflatır mı? Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Fazla kilolardan kurtulmanın bir diğer yolu hindistan cevizi yağında saklı!

Hindistan cevizi yağı faydaları neler karın yağlarını eritiyor!

Kiloyu kafasına dert edenler ve fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için elmaelma.com olarak başka bir seçenek hazırladık! Yemeklere lezzet vermesi için, vücudumuza nem vermesi için hatta saç ve cilt bakımlarımızda bir çok alanda kullandığımız hindistan cevizi yağı ile fazla kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz! Nasıl mı? Merak edenler için püf noktaları haberimizin devamında saklı...

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KİLO VERDİRİR Mİ? 

2008 yılında yapılan bir araştırmaya göre, hindistan cevizi yağının zeytinyağı ile karıştırıldığında vücutta bulunan yağların yakımında daha fazla etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Hindistan cevizi yağının içerisinde bulunan orta zincirli trigliserol tüketiminin diğer trigliserollere oranla daha fazla kalori harcamasına neden olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle hindistan cevizi yağı sağlıklı kilo kontrolü için alternatif bir yöntem olmaktadır. 

hindistan cevizi yağı kilo verdirir mi

Aynı şekilde 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre hindistan cevizi yağının karın yağlarından kurtulmada oldukça etkili olduğun ortaya çıkmıştır. Yapılan bir çalışmada 12 hafta boyunca 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı tüketenlerin aynı şekilde 2 yemek kaşığı soya fasulyesi yağı tüketenlere oranla karın ve ve bel bölgesinde yağ kaybına uğrandığı tespit edilmiştir. 

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI NASIL TÜKETİLMELİ?

Peki bel bölgesi ve karın bölgesindeki yağlarından kurtulmak isteyenler için hindistan cevizi yağını nasıl tüketmesi gerekiyor? Sorusuna yönelik cevap olarak oldukça pratik ve günlük bir yöntem olan içtiğiniz smoothielere ekleyebilir veya öğünlerinizde tükettiğiniz salatalarınızın içerisine ilave edebilirsiniz.

Yorumlar