Hindistan cevizli baklava nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Hindistan cevizli baklava nasıl yapılır? Hindistan cevizli baklava malzemeleri nelerdir? Bu lezzet hem farklı hem de mükemmel kokuyor.

Hindistan cevizli baklava nasıl yapılır malzemeler nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için Hindistan cevizli baklava yapmaya karar verdik. Bu baklavaya bayılacaksınız. Hinstan cevizli baklava nasıl yapılır? Hindistan cevizli baklava malzemeleri nelerdir? 

MALZEMELER

Hamuru İçin:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçine hindistan cevizi
Açmak için nişasta

Üzerine:

1. 5 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin:

1. 5 su bardağı şeker
2 su bardağı
Bir tutam tuz
Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ,su ,limon ve tuzu koyup gayet sıvı bir kıvamda kaynatıyoruz. Tuz koymaktaki amacımız baklavanın o geniz yakan tadını almak. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Yağ, yoğurt, süt ,karbonat ve vanilyayı bir kapta karıştırıp unu ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Hamuru altı eşit parçaya bölüp yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurları nişasta ile açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Açtığımız yufkaları ikiye bölüyoruz. Yarım yufkayı açıp içine bolca hindistan cevizi serpiyoruz. Sonra baklava için özel ince oklavaya sarıp sıkıştırarak büzüyoruz ve oklavadan çıkarıyoruz. İnce oklava yoksa kalınla da yapılabilir ama normalden biraz daha iri olur. Sonra küçük küçük kesip tepsiye diziyoruz. Diğer hamurları da aynı şekilde yapıyoruz. Yağı ocakta iyice ısıtıp baklavamızın üzerine yayıyoruz. Bu arada tereyağı küçük küçük kesip tepsiye serpiştiriyoruz. Biten baklavamızı önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Baklavamız sıcakken soğuttuğumuz şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra hindistan cevizi ve çikolatayla süsleyebiliriz. Çıtır çıtır buram buram hindistan cevizi kokan bir baklava oluyor. Afiyet olsun.

Yorumlar