Hindistancevizi yağının zararlı olduğu kanıtlandı!

Yapılan yeni bir araştırmayla birlikte hindistancevizi yağının zararlı olduğu açıklandı.

Hindistancevizi yağının zararlı olduğu kanıtlandı!

Hindistancevizi yağı kullanımı sağlıklı beslenmek isteyenlerce giderek artıyor. Hatta insanlar artık zeytinyağını bırakıp hindistancevizi yağı kullanmaya başladılar.

Eğer siz de hindistancevizi yağını hayatınıza iyice dahil edenlerdenseniz, bunu bir kez daha düşünün. Amerikan Kalp Derneği’nin hindistancevizi yağı hakkında yayımladığı bir rapor herkesi dehşete düşürdü.

Raporda hindistancevizi yağının ‘kötü kolesterol’ü yükselttiği belirtiliyor. Yapılan yedi deneyde de aynı sonuç alınmış.

Araştırmada, hindistancevizi yağı kullanmakla diğer yağları kullanmak arasında, hepsinin de benzer ölçüde doymuş yağ içermelerinden dolayı bir fark olmadığı belirtiliyor.

Hindistancevizi yağındaki doymuş yağ oranının, tereyağı ve kuyruk yağından daha fazla olduğu tespit edilmiş.

Raporda ismi geçen Frank Sacks, daha önce hindistancevizinin zayıflamaya yardım ettiğine dair olumlu görüşler aktaran bir araştırmanın insanları yanılttığını söylüyor.

Britanyalı araştırmacı Marie-Pierre St-Onge, hindistancevizi yağını insanların kullanmaya başlamasında kendisinin katkısının olduğunu ifade ediyor.

Time'a  konuşan Marie-Pierre, “Sanırım hindistancevizi yağının kilo vermek amacıyla kullanılmasında orta zincir trigliseritler üzerine yaptığım araştırma büyük rol oynuyor” dedi.

Hindistancevizi yağı kullanmaya devam edebilirsiniz ancak bunu kontrollü bir şekilde yapmalısınız.

Öte yandan hindistancevizi yağını tüketmek yerine nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Yorumlar