Hızlı yağlanan saçlara çözüm nedir bebek pudrasını saçınıza sürerseniz...

Hızlı yağlanan saçlara çözüm nedir? Mevsim geçişlerinde daha çabuk yağlanan saçlarınızın yağlanmasını bu yöntemlerle önleyeceksiniz!

Hızlı yağlanan saçlara çözüm nedir bebek pudrasını saçınıza sürerseniz...

İster mevsim geçişlerinde saçlarınız daha hızlı bir şekilde yağlanıyor olsun ister bu problemle çok uzun zamandır uğraşıyor olun, fark etmez. Eğer saçlarınız sıklıkla ıslanıyorsa bu büyük bir sorundur. Zaman zaman yağlanan saçlarınızı şapkayla kamufle etseniz de bu kesin bir çözüm olmamaktadır. Peki hızlı yağlanan saçlara çözüm önerileri nelerdir? İşte hızlı yağlanan saçlarınızdan bu yöntemlerle kurtulacaksınız! 

SAÇ KREMİ KULLANIN!

Saçlarınızı beslemek için ve saçlarınızın kolay taranmasını sağlamak için saç kremi kullanabilirsiniz. Fakat uygulama yöntemi burada önem taşımaktadır. Saçlarınızın tamamına saç kremi uygularsanız saç derinizde yağlanmalar artar. Bu nedenle kremi saçlarınızın sadece orta ve uç kısımlarına uygulamanız gerekmektedir.

BEBEK PUDRASI SÜREBİLİRSİNİZ!

Saça bebek pdrası sürmek en eski yöntemlerden biridir. Sabah uyandınız, saçlarınız yağlı fakat duş almak için hiç vaktiniz yok. Üzülmeyin, hemen banyoya gidin ve bebek pudrasını saç derinize dökerek tarayın. Eğer saçlarınız koyu renkliyse pudra belli olabilir bu nedenle uygulamadan önce bir miktar kakaoyla karıştırabilirsiniz.

SAÇA KURU ŞAMPUAN UYGULAYIN!

Yağlı saçlardan kurtulmak için bir diğer kolay yöntem ise kuru şampuan uygulamasıdır. Kuru şampuan saçınızdaki fazla yağı emer ve daha az yağlı bir görüntü elde etmenizi sağlar. Bu sayede duş alarak vakit kaybetmemiş olursunuz.

SIK YIKAMAYIN!

İlk bakışta ne kadar mantıksız gelsede saçları sık yıkamak saçın yağlanmasına neden oluyor. Saçlarınızı ne kadar çok yıkarsanız okadar çabuk yaxcğlanmaktadır. Bu nedenle saçlarınızı 3-4 günde bir yıkamak daha doğru olacaktır.

SÜREKLİ TARAMAYIN!

Saçlarınızı yeterli oranda tararsanız doğal yağların dağılmasını engeller sadece kafa derisinde birikmesini sağlamış olursunuz. Sürekli taramak saçınızdaki yağ üretimini arttıracaktır.

KÖPÜK VE JEL GİBİ ÜRÜNLERİ KULLANMAKTAN VAZGEÇİN! 

Saçınızda yağ oluşmasına sebebiyet verecek köpük ve jel gibi ürünleri kullanmaktan vazgeçin.Çünkü bu tarz ürünler saçınızı daha yağlı hale getirmektedir.Bu tarz ürünleri mümkün olduğunca az kullanmaya özen gösterin. 

Yorumlar