İç çamaşırı hakkında doğru bilinen yanlışlar bu 5 adıma dikkat!

Uzmanlar yanlış iç çamaşırı seçimlerinin bakteri ve mantar enfeksiyonuna sebep olabileceği konusunda uyarıyor. İç çamaşırı seçerken bu 5 adıma dikkat edin!

İç çamaşırı hakkında doğru bilinen yanlışlar bu 5 adıma dikkat!

PAMUKLU İÇ ÇAMAŞIRI GİYMEMEK

Pamuklu iç çamaşırları kadınlar için çok seksi seçim olmayabilir. Ancak en sağlıklı seçimi kesinlikle bu olacaktır.Çünkü uzmanlar ipek ve sentetik kumaşların nefes almadığını, nemin tutulmasına neden olduğunu ve bunun da bakteri ve mantar enfeksiyonlarına sebebiyet verebileceğini söylüyor.İpek ya da naylon karışımları daha özel günlere saklamak en doğrusu olacaktır.

YATARKEN İÇ ÇAMAŞIRI GİYMEK 

Bu seçenek bizim toplumumuz için oldukça garip bir seçenek olabilir ama uzmanlar bunun çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü sıkışan nemin bakterilerin ve mantar enfeksiyonlarına neden olacağını belirtiyorlar. Bu nedenle 7/24 iç çamaşırı giyinmek yerine özellikle geceleri bu bölgenin hava alması için iç çamaşırsız uyuyabilirsiniz. Bunu hergün yapamasanız bile, haftada bir kaç gün iç çamaşırsız deneyip aradaki farkı görebilirsiniz. 

RENKKLİ İÇ ÇAMAŞIRI GİYMEK

Uzmanlar renkli iç çamaşırı giymenin sakıncalı olduğunu söylüyor. Bu çamaşırlarda kullanılan boyaların vajina etrafındaki hassas cildi tahriş edebileceğini söylüyor. Bu nedenle mümkünse boyasız iç çamaşırları tercih etmelisiniz.

TANGA GİYMEK 

İnce bir tayt giydiğinizde taytın altından iç çamaşırı çizgilerinizin görünmesiniistemeyebilirsiniz.İnce bir kumaş pantolonda da bu çizgiler olmasın isteyebilirsiniz.Ancak tanga iç çamaşırları kolonda bulunan E. coli gibi bakterilerin vajina ve idrar yoluna sıçramasına neden olabilir. İleri geri yaptığınız hareketler bu kolonik bakterilerin hareket etmesi anlamına gelebilir. Ayrıca ince malzeme nedeniyle tahrişler ve rektumda deri dökülmelerine neden olabilir. Bu nedenle pamuklu normal kesim iç çamaşırlarını tercih etmeniz gereklidir.  

 YANLIŞ BEDEN GİYMEK

Kimse büyük iç çamaşırı giymek istemez. Çünkü bu oldukça kötü bir görüntüye sebebiyet vermektedir. Ancak çok sıkı iç çamaşırı giyinmek çok daha büyük bir problemdir. Vücudun herhangi bir bölgesi için çok sıkı giysiler giymek sürtünmeye ve tahrişe neden olur. Bu nedenle kesinlikle bedeninize uygun bir iç çamaşırı seçmeniz gereklidir.

 

 

Yorumlar