İçli köfte tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Antep'in leziz mi leziz içli köftesini bugün siz elmaelma.com okuyucuları içn hazırladık. İşte içli köfte malzemeleri...

İçli köfte tarifi ve malzemeleri nelerdir?

İçli köfte tarifi ve içli köfte malzemelerini sizler için hazırladık. Bu lezzetle Antep'i ayağınıza getiriyoruz.

MALZEMELER

1 su bardağıköftelik ince bulgur
1/4 su bardağısu
2 yemek kaşığıirmik
1 yemek kaşığıun
100 gramkıyma
(iki kez çekilmiş)
1 adetrendelenmiş kuru soğan
1 adetyumurta
1/4 çay kaşığıtuz
İç harcı için:
200 gramorta yağlı kıyma
1 adetkuru soğan
1 yemek kaşığıtereyağı
1 yemek kaşığıbiber salçası
1 tatlı kaşığıdomates salçası
50 gramince çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıpul biber
1/2 çay kaşığıkimyon
1/2 çay kaşığıkarabiber
Kızartmak için:
2 su bardağıayçiçek yağı

 TARİFİ

Nasıl Yapılır?

İçli köftenin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin.
Doğradığınız kuru soğan ve orta yağlı kıymayı kavurun. Sırasıyla; biber salçasını, domates salçasını, ceviz içini, tuzu, pul biberi, kimyonu ve karabiberi ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. İç harcı ılınması için bir kenarda bekletin.
İçli köftenin dışını hazırlamak için; köftelik ince bulguru derin bir kabın içine alın. İki kez çekilmiş kıymayı, irmiği, unu, rendelenmiş kuru soğanı, yumurtayı ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğurun.
Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmaklarınızla kenarlarını düzelterek ortasını çukurlaştırın.
Önceden hazırlayıp, kıvam alıp bütünleşmesi için soğuttuğunuz iç harçtan alarak köftelerin içini doldurun. Arzuya göre; yuvarlayarak ya da kenar kısımlarını kapattıktan sonra parmaklarınızla bastırıp, uç kısımları sivri olacak şekilde köfteler hazırlayın.
Her birine aynı işlemi uyguladığınız köfteleri bir servis tabağına dizin. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
Hazırladığınız içli köfteleri kızgın derin yağda bir maşa yardımıyla çevirerek altın sarısı renk alana kadar kızartın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. 

Yorumlar