İftar menüsü 21 Mayıs 2018 çorbadan hoşafa kolay iftar yemekleri

İftar menüsü kolay yemek tarifleriyle elmaelma.com'da. Bugünkü iftar menüsünde patatesli çorba, tavuk mantar kavurma, fırında erişte ve kuru meyve hoşafı var.

İftar menüsü 21 Mayıs 2018 çorbadan hoşafa kolay iftar yemekleri

Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için hem lezzetli hem de kolay iftar menüsü hazırladık. Bugünkü iftar menüsünde çorba olarak kremalı patates çorbası, ana yemekte mantarlı tavuk kavurma, fırında erişte ve kuru meyve hoşafı tarifleri var. İşte 21 Mayıs 2018 tarihli iftar menüsündeki iftar yemekleri tarifleri ve malzemeleri listesi...

KREMALI PATATES ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Kremalı patates çorbası için gerekli malzemeler; 3 adet patates – küçük doğranmış, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tepeleme yemek kaşığı un
½ su bardağı krema, 5 su bardağı su, tuz, beyaz biber.
 
Üzeri için Malzemeler; 1 yemek kaşığı tereyağı, toz kırmızı biber.

YAPILIŞI: Tencereye tereyağını ekleyip eritin. Patates, tuz ve beyaz biberi ilave edip kavurun. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Suyunu ekleyip kapağını kapatıp patatesler pişip kıvam alıncaya kadar pişirin. Blenderden pürüzsüz oluncaya kadar geçirin ve kremayı ekleyip 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Üzeri için, bir sos tenceresinde tereyağı ve toz kırmızı biberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirin.

Kremalı patates çorbası

MANTARLI TAVUK KAVURMA TARİFİ

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz mantarlı tavuk kavurma tarifi için gerekli malzemeler,  - 600 gr kuşbaşı tavuk göğüsü, 400 gr kültür mantarı, 3 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet domates, 2 adet kırmızı biber,  2 adet yeşil biber, 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik

Püf Noktası: Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletebilir,  kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz.

Yapılışı: Soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayıp tencerede kavurun. Ardından uzun uzun doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip kavurmaya devam eden. Ardından küp küp doğradığınız dometesleri ekleyip dağılıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Sonra tavukları ekleyip karıştırın. Suyunu çekmesine yakın baharatları ekleyin ve üzerine mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu bırasında karıştırın. Tarifi iyice suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.

Mantarlı tavuk kavurma

FIRINDA ERİŞTE TARİFİ

Fırında erişte için gerekli malzemeler şöyle:

500 gr. ev eriştesi, 2 avuç ceviz içi – dövülmüş, 1 yemek kaşığı tereyağı

Beşamel Sos için Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, 1/2 adet muskat rendesi, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber

Üzeri için; 1 su bardağı kaşar peyniri

Fırında erişte nasıl yapılır

Yapılışı: Erişteleri haşlayın ve süzün. Erişteleri haşladığınız tencerede tereyağını eritin, cevizleri ekleyip kavurun. Ardından haşladığınız erişteleri ilave edip karıştırın. Beşamel için ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin ve kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.

Muskat, tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Erişteler ile beşamel sosu harmanlayın. Fırın kabınızın içerisine sosladığınız erişteleri yerleştirin ve üzerine kaşarpeyniri serpiştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Kuru meyve hoşafı tarifi

KURU MEYVE HOŞAFI

Kuru Meyve Hoşafı için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle:

- 1 litre su
- 10 adet kuru kayısı
- 1 avuç kuru yaban mersini
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 adet kakule
- 1 adet muskat
- 1 adet karanfil

Yapılışı: Kayısıları 3’e bölün. Erikleri 2’ye bölün.

Bir tencereye suyu ilave edin. Bir tülbentin içerisine muskat, kakule, karanfil ve çubuk tarçını koyun ve yemek ipiyle bağlayın. İpin fazla kısımlarını kesin ve suyun içerisine ilave edin. Ardından bütün kuru meyveleri de suyun içine alın ve kaynatın. Kaynayınca kısık ateşe alın ve 15 dakika pişirin. Soğuk veya ılık servis edin.

Yorumlar