İftar menüsü 23 mayıs Çarşamba pratik yemek ve tatlı tarifleri

Yepyeni bir iftar menüsüyle karşınızdayız! elmaelma.com olarak bugün sizler için alternatif pratik iftar menüsü hazırladık!

İftar menüsü 23 mayıs Çarşamba pratik yemek ve tatlı tarifleri

Bugün sizler için iftara saatler kala 'Ben ne yapacağım yaaa' diye kendi kendine soranlar için 4 pratik tarif hazırladık. Ramazan sofralarınızın vazgeçilmezi olan bu lezzetleri sizde iftar sofralarınıza yer verebilirisiniz. İşte İşte 23 Mayıs 2018 tarihli elmaelma.com okurları için hazırladığımız birbirinden lezzetli tarifler... Şimdiden afiyet olsun...

BAŞLANGIÇ İÇİN MUAZZAM ÇORBA ALACA ÇORBASI!

MALZEMELER

1/2 su bardağı nohut

1/2 su bardağı yeşil mercimek

1/2 su bardağı aşurelik buğday

2 yemek kaşığı salça

6 su bardağı su

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tarhun otu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığıkarabiber

1 yemek kaşığı tarhun otu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılış aşaması; Bir gece önceden ıslattığınız nohut ve buğdayı süzün. Nohutu, buğdayı ve yeşil mercimekleri ayrı ayrı kaplarda yumuşayana dek haşlayın.
Haşlanmış bakliyatların hepsinin suyunu süzün ve bir tencereye alın.
Üstlerine 6 su bardağı suyu ekleyin ve ocağın altını açın. Soğanları küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Bu şekilde ara ara karıştırarak, tüm malzemeler kaynayana dek pişirin.

Çorbanız kaynarken, küçük bir tavada tereyağını kızdırın, içerisine salçayı ve tarhun otunu ilave edip güzelce kavurun. Kavurduğunuz salça ve tarhun otu karışımını kaynamakta olan çorbaya ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha bu şekilde kaynatın. Tuzunu ve karabiberini de ilave edin.
Çorbanız piştikten sonra altını kapatın ve servis kaselerine alın.
Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağının içine tarhun otunu ekleyin ve birkaç kez karıştırdıktan sonra kaselere aldığınız çorbaların üzerine  zeytinyağında kavrulmuş tarhun otunu da gezdirip servis edebilirsiniz!

alaca çorba tarifi

PORTAKALLI KEREVİZ!

MALZEMELER

5 adet orta boy kereviz

2 adet orta boy havuç

1 adet büyük boy kuru soğan

1 adet büyük boy patates

1/2 adet taze sıkılmış limon suyu

6 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet orta boy taze sıkılmış portakal suyu 

1 su bardağısu

1 yemek kaşığıtoz şeker

1 tatlı kaşığı un

1/2 tatlı kaşığı tuz

Yapılış aşaması; Kereviz kabuklarını dikkatlice soyun. Siyah kısımlarını mümkün olduğunca alın. İri küpler halinde doğradığınız kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin.
Kabuğunu soyduğunuz patatesi kerevizler ile uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Kereviz yapraklarını ayıklayıp ayrı bir kenara ayırın. Kabuğunu aldığınız havuçları halka halka dilimleyin. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları dirilikleri gidene kadar kısa süre soteleyin. Havuç dilimlerini katıp soteleme işlemini sürdürün.
Kereviz ve patates dilimlerini katıp yavaşça karıştırın. Arzuya göre ince ince doğradığınız kereviz yapraklarını tencereye alın.

Taze sıkılmış portakal suyu, su, toz şeker, un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Tencereye aldığınız sebzelerin üzerine gezdirip yağlı kağıtla örtün üzerlerini. Kapağı kapalı tencerede kaynamaya bırakın. Portakallı sos karışımı kaynamaya başladığında kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün. Kapağı kapalı olarak soğuttuğunuz portakallı kereviz yemeğini maydanoz ya da kereviz yaprakları ekleyerek servis edebilirsiniz.

portakallı kereviz

FİNCAN TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı margarin

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilin

1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

6 adet çilek veya başka bir meyve 

Yapılış aşaması; Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz  fokurdamaya başlayınca margarin ve vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün.
Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini çilek ile süsleyip servis edin.

fincan tatlısı

BROKOLİ SALATASI

MALZEMELER

500 gram brokoli

3 adet taze soğan

2 adet havuç

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 çay bardağı haşlanmış mısır

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

3 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

Yapılış aşaması; Çiçek çiçek ayırdığınız brokoliyi ve kabuğunu soyduğunuz havucu kaynar suda 7- 8 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan sebzeleri süzgeç yardımıyla alarak soğuması için bekletin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı dolmalık biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Taze soğanları halka halka kesin.
Doğranmış ve haşlanmış tüm salata malzemesini oval bir kapta harmanlayın. Salatanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu ayrı bir kapta çırpın. Sosunu ekledikten sonra karıştırıp servis edebilisiniz.

 

brokoli salatası

Yorumlar