İftar menüsü: Köz patlıcan çorbası, saç kavurma, zeytinyağlı biber dolması ve vişne hoşafı tarifi

Bugünkü iftar yemekleri için elmaelma.com olarak köz patlıcan çorbası, saç kavurma, zeytinyağlı biber dolması ve vişne kompostosu tarifi hazırladık.

İftar menüsü: Köz patlıcan çorbası, saç kavurma, zeytinyağlı biber dolması ve vişne hoşafı tarifi

Bugünkü iftar menüsünde sizler için köz patlıcan çorbası, saç kavurma, zeytinyağlı biber dolması ve vişne kompostosu tariflerini hazırladık. İftar yemeklerinin püf noktaları ile malzemeleri listesinin detayları haberimizde. Bugünkü iftar menümüze köz patlıcan çorbası tarifiyle başlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun. 

KÖZ PATLICAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Bugün iftara köz patlıcan çorbası yapmak isteyenlerin ihtiyaç duyacağı malzemeler şöyle: 3 adet patlıcan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 – 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı su, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber
dereotu.

YAPILIŞI: Patlıcanları önce közleyin. Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin ve unu ekleyip, hafifçe kavurun. Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın, tencereye ekleyin ve bir tur çevirin. Ezilmiş sarımsağı da ekleyin. Suyunu yavaş yavaş ilave edin ve hafif kaynayınca sütü ekleyip, karıştırın. Bir taşım kaynatın ve baharatlarını ilave edin. İnce doğranmış dereotuyla servis edin.

Köz patlıcan çorbası tarifi

SAÇ KAVURMA TARİFİ 

İftara saç kavurma yapmak için; 1 yemek kaşığı tereyağı, 500 gr. kuzu but – küçük kuşbaşı doğranmış, 2 adet orta boy kuru soğan, 4 – 5 adet sivri biber, kuru kekik, pul biber, tuz, karabiber, 2 adet soyulmuş domatese ihtiyacınız var. 

YAPILIŞI: Tüm sebzeleri küçük küp doğrayın. Sac ya da tavaya tereyağını ekleyip eritin. Etleri ilave edin, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Sırasıyla soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak baharatları ilave edin ve kısık ateşte sebzeler ve et pişinceye kadar çevirin. Ateşten aldıktan sonra domatesi ekleyin, son bir tur çevirip sıcak servis edin.

Saç kavurma tarifi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?

İlk bakışta kolay gibi görünen ancak doğru şekilde yapılmayınca lezzetsiz bir sonuca neden olan zeytinyağlı biber dolması için tarifin detayları tam olarak uygulamanızı tavsiye ederiz. İşte ihtiyacınız olan malzemelerin listesi:

- 16 adet dolmalık biber
- 3 – 4 adet domates – dolmanın üzeri için

İç Pilav için Malzemeler

- 1 su bardağı zeytinyağı
- 7 adet büyük boy soğan
- 3 su bardağı pirinç – nişastası gidene kadar yıkanmış
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı Yenibahar – piştikten sonra
 
Üzeri için Malzemeler

- ½ su bardağı zeytinyağı
- Su – dolmaların yarısına gelecek şekilde

YAPILIŞI: Zeytinyağını bir tencereye alın ve soğanları kavurun. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurun. Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Suyunu ilave edip pişirin ve demlenmeye bırakın.

Pilav demlendikten sonra içine yenibahar ve nane ekleyip, karıştırın. Tuz ve şekeri az geldiyse ilave edebilirsiniz.

Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız iç pilavı biberlerin içlerine doldurun. Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız dolmalarınızı derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların yarısına kadar su ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin.

Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

VİŞNE KOMPOSTOSU TARİFİ

Kompostolar Ramazan sofralarının olmazsa olmazları. Biz de bugün sofranızda serinlik yaratacak vişne kompostosu tarifi hazırladık. Vişne kompostosu tarifinde dondurulmuş taze vişne kullandık. 

Vişne Kompostosu Malzemeleri: 500 gr. donuk vişne, 2 su bardağı toz şeker
1 litre su, 4 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın, 3-4 küp zencefil.

YAPILIŞI: Taze vişne kullanıyorsanız saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın ve yıkayın.

Derin bir tencereye suyu koyun, şekeri ilave edip kaynatın. İçine karanfilleri, çubuk tarçını ve zencefili ekleyin. Baharatlar aromalarını bıraktıktan sonra içinden zencefil, çubuk tarçını ve karanfilleri alın. Vişneleri ekleyin, bir taşım daha kaynatıp, oda sıcaklığında soğutun ardından buzdolabına alın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Vişne Kompostosu tarifi

Yorumlar