İlişkilerde yapılan en büyük hatalar nelerdir erkekler için feda edilmemesi gereken şeyler nelerdir?

Her ilişkide çiftler belli başlı konularda birbirleri için fedakarlık yapabilir ancak iş kendinizden ödün vermeye geliyorsa orda bir durun!

İlişkilerde yapılan en büyük hatalar nelerdir erkekler için feda edilmemesi gereken şeyler nelerdir?

Aşk emek ister, fedakarlık ister. Bir ilişkiyi ne kadar beslerseniz o kadar meyvesini alırsınız. Ancak bu her konu için tabikide geçerli değil! Tek yastıkta kocayabileceğiniz, güvenebildiğiniz, iyi günde kötü günde her zaman size destek olan birinin her daim yanınızda olması elbette çok güzel bir şey ancak bütün bu duyguları hissetmek için partnerinize sürekli olarak kendi benliğinizden ödün veriyorsanız orda bir durun! Bir erkek için kariyerinizden hayallerinizden ödün vermek ne kadar akıllıca olabilir? 

Karşımızdaki kişiye kendimizden ödün vermeye başladığımız an işler tersine dönmeye başlar. Mutlu olacağımızı zannetiğimiz anda aksine bizi mutsuz etmeye başlar. Ailemizden, arkadaş çevremizden, kariyerimizden vazgeçmeyi göze alırız. Ancak bütün bunların hepsi devamında mutsuzluk getirir. Bugün elmaelma.com okurları için aşkın büyüsüne kapılıp bir erkek için yapılmaması gerekenleri derledik...

HAYALLERİ ES GEÇMEK!

Belki de hayatınız boyunca hayalini kurduğunuz ve gerçekleştirmek istediğiniz şey için çabalarınızı bir erkek için tek kalemde silmeye değer mi? Üstelik karşınızdaki kişi bir gün gidebilir. Tabikide ilişkilere karşı değiliz ancak bir gün sizi bırakıp giderse elinizde ne kalacak? Kendinizi neye vereceksiniz, sizi en zor zamanınızda tekrar toparlayacak olan elinizdeki hayalinizi bir erkek için es geçmek ne kadar doğru? Hayalinizdeki mesleğe veya hobiye bir gün ulaşabilirsiniz ve elde ettiğiniz zaman sıkılırsanız veya değiştirmek isterseniz bu kesinlikle sizin tercihiniz olmalı! Eğerki partnerinizi sizi yapmamanız ve tercihlerinizi değiştirmeye çalışıyorsa kesinlikle 'hayalinizi tercih edin.' İlerleyen zamanlarda hayatınıza yeni biri girebilir. Yeniden birisine kapılabilirsiniz ama hayalleri sil baştan inşaa etmek mümkün olmayabilir.

ÖZEL ALANA SAYGI

Partnerinizle aranızda görüş ayrılıkları olabilir. Mesela siyasi görüşünüz veya ahlak anlayışınız, kültürleriniz farklı olabilir. Ancak herkesin bir görüşü vardır ve desteklediği inandığı şeyler olabilir. Herkes birbirlerinin görüşüne katılmak zorunda olmayabilir ancak kesinlikle saygı duymak zorunda! Hayatınızdaki kişinin bu özel alanınıza girmesine izin vermeyin veya görüşlerini kendi görüşlerini benimsetmeye zorlamasına izin vermeyin. Unutmayın sizi seven biri sizi olduğu gibi sevip kabullenmelidir. Aynı şekilde görüşlerniz değişecekse bu sizin iradeniz ve isteğinizle olmalıdır.

KENDİNİZİ DIŞ GÖRÜNÜŞÜNÜZÜ DEĞİŞTİRMEYİN!

Erkek arkadaşınız fit bir vücut ölçüleri olan kadınlara hayranlık duyduğu için kendinizi değiştirip maddi imkanlarınız yoksa bile kendinizi zorlayıp spor salonlarına yazılmayın! Eğerki erkek arkadaşınız o ölçülerden hoşlanıyor ve etkileniyorsa hayallerindeki kadının arayışına devam edebilir! Sizi hayatında isteyen ve yaşamını devam ettirmek isteyen biri sizi olduğunuz gibi kabullenmeli sizi bir başkasına dönüştürmesine izin vermeyin. Unutmayın siz kendinizde hoşlanmadığınız ve değiştirmek istediğiniz şeyleri sadece ve sadece siz değiştirebilirsiniz. 

PARTNERİNİZİN EGOSUNU TATMİN ETMEK İÇİN KENDİNİZDEN ÖDÜN VERMEYİN!

Olmadığınız biri gibi davranmayın. Sırf partnerinizin kendisini daha iyi hissetmesi için kendinizi beceriksizmiş gibi göstermeyin! Ondan daha beceriksiz olduğunuzu ve daha az zekiymiş gibi görünmeye çalışmayın. Yapabilrdiğiniz basit işleri yapamıyormuş gibi davranıp ondan yardım almak sadece ona muhtaç olduğunuzu gösterir. Hiçkimseyi kahranmış gibi hissetmesine izin vermeyin! Kendisinden daha üstün ve zeki bir kadını sevmeyecek erkek yoktur!

İLİŞKİNİZDE SESİNİZ VE KARARLARINIZ ÖNEMLİ OLMALI

Bir ilişkiyi sağlıklı kılan adımlardan bir taneside ilişkide alınan ortak kararlar ve fikirlerdir. İlişkinizde her kararda partnerinize atıyor ve siz sessiz kalıyorsanız bir süre sonra ilişkide itiraz etme hakkını kaybedersiniz. Eğerki karşınızdaki kişiyle uzun vadede bir hayat paylaşmak istiyorsanız karşınızdaki kişi ile ortak kararlar almayı öğrenmelisiniz.

 

Yorumlar