İlişkiniz bir ömür sürsün

Bir ilişkiye başladıktan sonra önemli olan o ilişkinin mutlu bir biçimde uzun yıllar devam edebilmesini sağlamaktır.

İlişkiniz bir ömür sürsün

Farklı davranın

Birçok çift, birbirleriyle olan ilişkilerinde belirli bir davranış tarzını benimser ve bu tarz zaman içerisinde sürekli kendisini tekrar eder. Bu alışkanlığı kırdığınız ve pozitif, ancak beklenmedik bir şekilde davrandığınız zaman ilişkinize canlılık getirme olasılığınız çok yüksek. Örneğin, sizin istediğiniz bir şeyi yapmadığı zaman sevgilinize sinirlenip tepki veriyorsanız, bu kez ona daha sakin bir şekilde ne istediğinizi anlatmayı deneyin ve istediğinizi yaptığı zaman da teşekkür edin. Böylece belirli bir davranış kalıbını kırmış olacaksınız. Bu her zaman işe yarar. (Toni Coleman)

Ona dokunun

Birbirinizle buluştuğunuzda mutlaka sarılıp öpüşürsünüz veya seks sonrası birbirinize sokularak uykuya dalarsınız. Bu zamanların haricinde televizyon seyrederken koluna dokunmak, yolda yürürken elini tutmak veya hiç beklemediği bir anda arkasından sarılmak da sizi birbirinize bağlayacak küçük sürprizlerdir. Gün içerisinde partnerinize dokunmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak hormonların salgılanmasına yardımcı olur ve kendinizi ona daha yakın hissedersinz. (Dr. Barton Goldsmith)

Seks hayatınızı düzene sokun

Erkek arkadaşınızla aranızdaki yakınlığı artırmak istiyorsanız onunla aynı yatağı paylaşmaya hazırlıklı olmalısınız. Erkekler uzun konuşmalar sırasında değil, fiziksel temasa girdiklerinde kendilerini, karşılarındaki kadına daha yakın hissederler. İlişkinizi kuvvetlendirmek için, cinselliği yaşamınızın bir parçası haline getirin. Haftada en az birkaç gece yalnızca birbirinize vakit ayırın. (Toni Coleman)

En yakın arkadaşı olmayın

Erkek arkadaşınızın en yakın arkadaşı olmak kulağa güzel gelebilir. Ancak ilişki böyle bir hal alırsa cinsel hayatınızda düşüş yaşayabilirsiniz. Birbirinizle ev arkadaşlığı gibi bir bağ geliştirdiğiniz zaman, aranızdaki elektriği ve ilişkinizin başlarındaki tutkuyu kaybedebilirsiniz. O yüzden, dedikodu hevesinizi kız arkadaşlarınıza, seks enerjinizi de erkek arkadaşınıza saklamanızı öneririz. (Lana Holstein)

Birbiriniz için para harcayın

Ona sevginizi gösterebileceğiniz küçük hediyeleri almak için sadece özel günleri beklemeyin. Beklenmedik anlarda verilen hediyeler çoğu zaman daha anlamlı ve eğlenceli olurlar. Hiçbir sebep olmadan da birbirinize küçük hediyeler vermeyi alışkanlık haline getirin. Bunu yapmak için kendinizi maddi anlamda sıkıntıya sokmanıza gerek yok. Önemli olan pahalı hediyeler almak değil, onu her zaman düşündüğünüzü göstermektir. Siz ona en sevdiği müzik grubunun bir tişörtünü veya o size sevdiğiniz renkte bir elbise alabilir örneğin. (Barton Goldsmith)

Hoşgörülü olun

Kimse mükemmel değildir. Her ikinizin de diğerine garip gelebilecek alışkanlıkları hep sizinle olacak. O yüzden bunlara canınızı sıkmak yerine, başka açıdan değerlendirmeye çalışın. Televizyonda gördüğü bir habere sinirlenip tepki gösterdiğinde, onun tutkulu halini ne kadar sevdiğinizi kendinize hatırlatın. Veya yeni tanıştığı insanların yanında çekingen davranıyorsa, sürekli konuşan ve insanları rahatsız eden biriyle olmak yerine, onun kadar sakin bir erkek arkadaşınız olduğuna sevinin. (Dr. Jennifer Oikle)

Yorumlar