İncirli Baton kek nasıl yapılır

Kek canavarları için bugün listemizde incirli baton kekin yapımı ve malzemelerini sizler için arştırdık sizde bu tarifi evinizde uygulayabilir aynı zmanda daha önce hiç tatmadıysanız yeni bir lezzeti keşfedebilirsiniz.

İncirli Baton kek nasıl yapılır

Bugün sizler için tatlı tariflerimiz arasında 'İncirli Baton Kek'in malzemelerini ve yapılışını sıraladık. Sizde evinizde uygulayabilmeniz için detayları aşağıda. Malzemeler: 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 3 veya 4 su bardağı yoğurt, 3 veya 4 su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 su bardağı un, 7 veya 8 tane  taze incir.

Yapılışı: İncirleri yıkayın ve küp şeklinde doğrayarak derin bir kaseye koyun. Şeker ve yumurtayı çırpma kabı yardımıyla karışımınız tam anlamıyla eriyene kadar çırpın. Çırpmış olduğunuz yumurta, yoğurta, yoğurt, zeytinyağı ekleyerek çırpın. Devamında içerisine yoğurt ekleyerek karıştırmaya devam edin, ardından unu, kakaoyu ve vanilya da ekleyerek akıcı ve yoğun bir kıvam elde edince en son kabartma tozu ekleyin ve birsüre daha karıştırmaya devam edin. Karıştırma işi bittikten sonra küp şeklinde doğradığınız incirleri karışıma ekleyin. Baton bir keke kalıbını yağlayın ve karışımınızı kalıba dökün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda yaklaşık zamanlama süresi olarak 45-50 dakika pişirin. Afiyet olsun...

Yorumlar