İndirim yağmurları erken geldi!

İşte güzel haber: Sıcaklık geç gelince indirim erken geldi! Ağustos sonunda başlayan geleneksel ucuzluk şimdi mağazalarda.

İndirim yağmurları erken geldi!

Spor tarzıyla kadın, erkek ve çocuklara hitap eden Rodi, yüzde 50'ye varan indirim uygulayan firmalardan erkek pantolonları 15, gömleklerin 20 TL'den başladığı bazı Rodi Mağazalarında “2 alana 1 bedava” şeklindeki kampanya da bulunuyor.

Erkek, kadın ve çocuk giysileri satan Zara ise tüm ürünlerde yüzde 50'ye varan indirime gitti. Kadın tişörtlerinin 15.95, ayakkabılarının 49.95, ceketlerinin 99.95 TL'den satıldığı Zara mağazalarındaki erkek reyonunda ise tişörtler 25.95, kotlar 59.95, takım elbiseler 79.95 TL'den satışa sunuldu. Colin's ise erkek ve bayan tüm ürünlerde “Mevsim Değişiyor” sloganı adı altında yüzde 50'ye varan indirime giderken kredi kartına 10 aya varan taksit imkanı sağlıyor.

 

Ayakkabı satışı gerçekleştiren sektör temsilerinden Flo'da ise, sandaletler 19.99, terlikler 9.99'ten alıcılarını bekliyor.

İndirim neden erken?

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey yaptığı açıklamada, Nisan ayında tezgahlardaki yerlerini almaya başlayan yazlık ürünlerin tüketiciler tarafından her zaman ilgi gördüğünü söyledi.

Ancak bu yıl, yağışlı havaların etkisini sürdürmesi ve sıcaklığın geç başlaması nedeniyle yazlık ürün reyonlarındaki hareketliliğin yeterince gözlenemediğini ifade eden Bozbey, bu durumun mağaza yetkililerini yeni arayışlara yönelttiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

“Yaz ayları bilindiği üzere yeni yeni hissediliyor. Dolayısıyla da tezgahlarda oluşması beklenen yoğunluk 2 ay gecikti. Buna bağlı olarak tüm mağaza yetkililerinde 'Acaba stokları eritebilir miyim?' şeklinde bir endişe oluştu. Yaşanması muhtemel sorunun aşılması için ise indirim silahımıza sarıldık. İndirim sayesinde insanları yeniden mağazalara yöneltmeyi başardık.

Bu yıl yazın sıcaklığını geç hissettik. Bu yüzden yazlık ürünlerin elde kalacağı endişesiyle Ağustosun sonunda yapılması beklenen indirimler, temmuzun ilk haftasında başladı. Yani bir başka değişle, sıcak geç indirim erken geldi. Şu an baktığımız zaman işler yolunda. Çünkü halk, indirimli ürünleri yaz ortasında satın alırken, üretici ve tedarikçi firmalar ise 'elimde kalacak' diye düşündüğü ürünleri satıp, nakit para temin ediyor.”

İndirimlerin ticaret ve sanayi odalarının izinlerine ve hava değişimlerine bağlı olarak değişiklik gösterebildiğini bildiren Bozbey, “Bu yılki erken gelen indirim gayet doğal. O yüzden sıkıntı yaratan bir durum yok”, diye konuştu.

Bayram dönemi bir indirim daha

Bu yıl Ramazan Bayramının Ağustos ayının son günlerine denk geldiğini hatırlatan Bozbey, “Normalde indirimler o tarihlerde başlamalıydı. Ama bugün indirim yapılırken, eldeki ürünlerin bir çoğu satılacak. Fakat bayram döneminde de ikinci partideki ürünler yine indirimli satılacak” dedi. Bayramda ikinci bir indirim yapılacak olmasından dolayı, esnafın daha fazla satış yapacağını anlatan Bozbey, şunları kaydetti:

“Bu yıl indirim erken geldi. Ama daha fazla mal satıp, daha fazla kar elde edeceğiz. Mevcut şartlarda büyük bir sorun yaşanmazsa hazır giyim sektöründeki sıkıntısız bir yaşayacağımızı öngörüyoruz.”

Yorumlar