İş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken konular

İş yerinizde olmadığınız biri gibi görünmekten vazgeçin! Bu bir süre sonra iş hayatınızdaki motivasyonun düşmesine neden olacaktır.

İş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken konular

 

İş hayatınızda elbette bakımlı olmalısınız, iş performansı kadar dış görünüşde iş hayatınızın önemli bir bölümüdür. Fazla mesailer harcayarak bakımsızlığınızdan ödün vermemelisiniz fakat bazı durumlarda kendinizi 'böyle giyinmek zorundayım' gibi şartlamalarda bulunmamalısınız. İş yerlerinin elbette dış giyim konusunda şartladığı konular vardır ama siz bunu fırsata çevirip kendi tarzınıza uygulayabilirsiniz...

iş görüşmesinde dikkat edilmesi gereken konular nelerdir

Kadınlar için genellikle ideal sayılabilecek beyaz gömlek ve  siyah pantolon kıyafetinizin aldına düz taban bir 'casual' ayakkabı ile rahat şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Genellikle sıklıkla yapılan hatalar arasında olan sadece dış görünüşü düşünerek rahatsız edici topuklu ayakkabılar giymek, abartılı dekolte ve mini etek tercihi, yüzünüze zarar verecek boyutta her gün fazla ve aşırıya kaçılan makyaj ve daha bunun gibi bir çok hatalar aslında bir yerden sonra iş motivasyonunuzu da etkilemeye başlar. Akşama kadar sivri topuklu ayakkabıların üzerinde durmak oldukça zor ve ağrılı bir hareket olacaktır bir zaman sonra ağrılar yüzünden işlerinize konsantre olmanızı bile etkileyecek etmenler arasındadır.

iş yerinde bu konular dikkat etmelisiniz

Yorumlar