İş görüşmesine giderken ne giyilmeli?

İş görüşmesine gideceksiniz ve ne giyeceğinize hala karar veremediniz mi? O halde sizin için birkaç önerimizi var...

İş görüşmesine giderken ne giyilmeli?

Yakın bir tarihte iş başvurusunda bulundunuz ama görüşmeye giderken ne giyeceğinizi bilmiyor musunuz? Sizin için birkaç önerilerimiz  olabilir. İlk olarak yapmanız gereken gideceğiniz iş görüşmesinin ambiansı nasıl kurumsal bir şirket mi yoksa reklam ajansı gibi bir yer mi ona karar vermelisiniz...

Eğer ki iş görüşmeniz kurumsal bir yerde ise;

-Yapacağınız iş görüşmesi banka gibi kurumsal bir şirketse, giyiminiz sade şık aynız zamanda ciddiyeti barındırmalıdır. Bunun için daha resmi kıyafetler seçmelisiniz...

-Genellikle kıyafetinizde tercih edebileceğiniz renk tonları, siyah, beyaz ve lacivert ya da pudra tonları olabilir. Giyiminizi ceket-pantolon veya ceket-etek şeklinde tercih edebilirsiniz. Bu gibi görüşmelerde ceketinizin için düz renk siyah veya beyaz giyinmeniz resmiyetinizi arttırmaya yardımcı olacaktır. 

-Kıyafetinizin altına hafif topuklu bir ayakkabı giyinebilirsiniz. Fakat gideceğiniz yer uzaksa ve rahar edemeyeceğinizi düşünüyorsanız düz renk bir ayakkabı da tercih edebilirisiniz. 

-Aynı şekilde giyiminizdeki sade ve şıklığı cilt makyajınızı da uyumlu bir şekilde yapmalısınız sade bir göz makyajı ve nude tonlarda bir ruj size yeterli olacaktır. Yine aynı şekilde parfüm seçiminizde hafif kokuları tercih edip ağır kokan kokulardan uzak durmalısınız. Son olarak görünümünüzün tamamlayıcısı olan sade bir çantayı unutmayın unutmayın aynı şekilde kıyafetinize uygun olmalıdır.

İş görüşmesine giderken ne giyinilmeli

İş başvurusunda bulunduğunuz yer eğer reklam ajansı gibi resmi kıyafete tabi tutulmayan bir yer ise;

-Tercihiniz doğrultusunda olması gereken kıyaflet daha rahat ve salaş kıyafetler olabilir. Bu kıyafetler aynı zamanda sizin tarzınızı yansıtan kıyafetlerde olabilir. Ancak salaş giyinin dediysek kirli, salaş eşofman gibi kıyafetleri seçerek bu durumu abartmamalısınız. Sonuç itibariyle iş iştir! Bu tarz iş görüşmelerine giderken günülük yaşamınızdaki ince çizgiyi ayıran o tarzı daha özenli kıyafetlerle ve şık, dikkat çeken aksesuarlarla kombinleyebilirsiniz.  

 

Kadınlar iş görüşmesine giderken nasıl giyinmelidir?

 

 

 

 

Yorumlar