İş yerinde motivasyon nasıl sağlanır bağlantı kurun!

İş yerinde motivasyon nasıl sağlanır? Yorgun ve yıpratıcı olan iş hayatınızda daha mutlu olmak ve akıl sağlığınızı korumak için bu tavsiyelere kulak verin!

İş yerinde motivasyon nasıl sağlanır bağlantı kurun!

İş ve kariyer yaşamı neredeyse hayatımızın tamamını kapsayan, yaşamın en önemli parçasıdır. Gelir kaynağı olmasının yanı sıra kişisel amaçların gerçekleştirilmesine, sosyal ilişkiler kurulmasına ve kişinin mesleğine veya topluma hizmet etmesine yardım etmektedir. Süreklilik gösteren iş kaynaklı stres neyazık ki kişinin ruh sağlığını olumsuz etkilemektedir. Olumsuz etkilenen kişi depresyona girmekte hayatı anlamsız bulmaya başlamaktadır. Peki iş yerinde mutlu olmak için ne yapılabilir? İş yerinde motivasyon nasıl sağlanır? Yorgun ve yıpratıcı olan iş hayatınızda daha mutlu olmak ve akıl sağlığınızı korumak için bu tavsiyelere kulak veremenizi öneriyoruz! 

BAĞLANTI KURUN! 

Refah sağlamak için kişiler arası sosyal iletişim çok büyük bir öneme sahiptir. Birbirinizle iletişim kurmak için kısa önemsz e-postalar atmak yerine, ofis içerisinde yüz yüze bire bir iletişim kurmak bazen inanılmaz değişimlere yol açabilir. E-postalarınızı kapatın ve yüzyüze iletişim içerisine geçin. İnsanlardan kaçmayın iletişim kurmanın ilk anahtarı gözgöze bakmaktır. 

iş arkadaşı

KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLERLE BÜYÜK ETKİLER YARATIN! 

İş yerinde stres ve kaygılarınızı yönetmek istiyorsanız, ofis içinde ya da dışında mutlaka egzersiz yapmalısınız.Metroyla işe giderken kalabalık rahatsız ederek güne olumsuz bir şekilde başlatmanıza neden oluyorsa erken kalkarak ve yolculuğun geri kalan kısmına yürümek faydalı olacaktır.

KENDİNİZİN FARKINA VARIN!

Kendinizin farkına varın. Akıl yürütmeniz ve düşüncelerinizle insanlarla etkileşim kurmanız kolaylaşacaktır. Çalışırken veya öğle yemeğinde yeni bir yer bulmak için farklı bir yol düşünün ve anı tadın ve gereksiz koşturma olmadan düşünmeye zaman tanıyın.

KENDİNİZİ SÜREKLİ OLARAK GELİŞTİRİN! 

Dikkatli olmak meslektaşlarımızla ve çevremizle bağlantımız zihinsel sağlığımız için önemlidir, ancak öğrenmeye devam etmek de faydalıdır. Zamanı öğrenmeye adamak, dünyada daha büyük bir amaç duygusu verir.Öğrenilen yeni şeyleri toplantılarda, tartışmalarda veya iş yerindeki rollere uygulamak tatmin hissini geliştirir. Yemek pişirmeyi öğrenme,dans etme, yeni bir hobi edinme, bisikletinizi tamir etme veya hatta bir dil öğrenme kursu için kaydolma, herkesin beceri repertuvarına katkıda bulunabilir, ancak daha da önemlisi, refah ve başarı hissini doldurur.

DEĞİŞİME HAZIR OLUN! 

Zihinsel sağlık toplumda ve iş yerinde daha söz edilir olmakla birlikte, çalışanlar, yöneticiler ve CEO’lar, bu endişeleri giderecek hükümlerin yerine getirilmesi gereğini anlamışlardır. İşçilerin stres, kaygı ve depresyonunun uyarı işaretlerini tanıyan Yetenek Geliştirme Yöneticileri gibi daha fazla pozisyon işe alınmaktadır.

Yorumlar