Isı kullanmadan dalgalı saç nasıl yapılır saçlarınıza pipet sarın!

Isı kullanmadan dalgalı saç nasıl yapılır ? Isı kullanamadan da saçlarınıza dalgalı şekil verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte yöntemi!

Isı kullanmadan dalgalı saç nasıl yapılır saçlarınıza pipet sarın!

Saçlarınızın düz olmasından sıkıldınız mı? Biraz dalgalı saç kullanamaya ne dersiniz? Çoğu zaman dalgalı saçı tercih etmek istesek bile saçlarımıza ısı vermek istemediğimiz için cesaret edemediğimiz doğrudur. Peki ısı kullanmadan dalgalı saç yapabilmenin mümkün olduğunu söylesek? Evde uygulayacağınız birkaç basit yöntemle saçlarınıza istediğiniz şekli verebilecek, dalgalı bir görünüme kavuşabileceksiniz. Peki ısı kullanmadan dalgalı saç nasıl yapılır? İşte dalgalı saçlar için doğal yöntemler! 

PİPET İLE SAÇLARINIZI ŞEKİLLENDİREBİLİRSİNİZ 

Pipet yöntemi artık son yıllarda iyice popüler hale gelen bir yöntem oldu. Saçlarını ince ince dalgalar yapmak isteyenler genellkle bu yöntemi kullanıyor. Üstelik ısıya ihtiyaç duymadan yapılan bu yöntem sayesinde saçlar yıpranmıyor da. Burada yapacağınız şey saçlarınız nemliyken güzelce taramak ve küçük küçük tutumlar alarak pipetlerle içe doğru sarmak. Sardığınız saçlarınızı tel toka ile saçınıza sabitlerseniz, açılmasınıda önlemiş olursunuz. Yaklaşık 1 saat kadar bekleyin. Açıldıktan sonra saçlarınızın kıvır kıvır olduğunu göreceksiniz. 

EN BİLİNEN YÖNTEM: BİGUDİ 

Bigudiler eskiden beri saçların dalgalı olmasını sağlayan en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Bu sayede hem saçlarınıza doğal bir görünüm kazandırabilir hem de saçlarınızın yıpranmasını önleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey  bir tutam saç alıp, sosis bigudilerden saçlarınızı içe doğru kıvırın.Tüm saçlarınız için aynı işlemi uyguladıktan sonra 1 gece boyunca bu şekilde bekletin. Saçlarınızın sabah uyandığınızdaki şekline bayılacaksınız.

BANDANA İLE SAÇLARINIZI ŞEKİLLENDİREBİLİRSİNİZ

Saçlarınızı ısı kullanmadan şekillendirmenin bir diğer yolu ise bandana ile şekillendirmekten geçiyor. Evet yalnış duymadınız. Saçlarınıza aksesuar olarak taktığınız bandanaları saç şekillendirme alanında da kullanılabildiğini biliyor muydunuz? Yapmanız gereken tek şey saçlarınızı bandanayla örer gibi sarın. Ucunu lastik toka ile bağladıktan sonra 1 gece boyunca bekletin. Saçlarınızın dalgalı görünümünü seveceksiniz. 

  

 

 

Yorumlar