İşkolik olmanın zararları neler keşke dememek için mükemmeliyetçiliğe elveda!

İşkolik olmanın zararları neler? Hayat bir gün geriye bakıp zamanı geri alamayacağınız kadar kısa ve acımasız! Keşke dememek için işkolik olmaktan vazgeçin!

İşkolik olmanın zararları neler keşke dememek için mükemmeliyetçiliğe elveda!

Mesaji saatleri dışında kendinizi hala çalışıyor olarak buluyorsanız ve arkadaş ortamlarınızda konuşulan konular artık sadece iş ağırlıklı olmaya başladıysa artık kendinizi durdurma zamanı geldi demektir! Elbette kariyer ve kaliteli bir yaşam önemli ancak kendinize vakit ayıramayacak kadar çalışmak ilerki hayatınızda bir gün geçmişe bakıp keşke demenize neden olabilir. Sizde eğerki kendinize vakit ayıramayacak kadar çalışıyorsanız kendinizi durdurmak için bu maddeleri okumayı devam edin!

MÜKEMMELLİYETÇİLİĞE SON!

Yaşamda mükemmel bir insan yoktur. Her insan zaman zaman hatanın boyutuna göre hatalar yapabilir. Önemli olan hatalardan her zaman küçük çaplı bir ders çıkarmaktır. 7/24 çalışarak kusurlarınızı kapatamazsınız. Kendinize düzenli bir plan program çizerek hem kendinize hem de işinizde başarılı olabilirsiniz. Ancak ilk olarak insan olduğunuzu unutmayın!

KABUL EDİN!

Mesai saatleri dışarısında ofiste ''Patron beni sorar, acil bir şey olur'' diye düşünüp akşam saatlerine kadar ofiste kalıyorsanız buna bir son verin! Unutmayın mesai saatleri dışında ekstra bir durum olursa işi çözmek için her daim ulaşacakları kişi yine siz olacaksınız. Zaman zaman hepimiz kafa dağıtmak için kendimizi çalışmaya vererek iyi hissederiz ancak burada kendinizi çalışmak için sizin nedeniz ne? İlk önce bunu kabul edin!

PROFESYONEL DANIŞMA!

İş hayatınızda veya özel hayatınızda sorunlar olabilir ve yaşadığınız karmaşa sizi her seferinde çalışmaya itebiliyor olabilir. Bu tarz durumlarda profesyonel bir danışmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Arkadaş çevrenizden ziyade sizi hiç tanımayan ve alanında bir profesyonel danışmadan destek alabilirsiniz.

ÇALIŞMA SAATLERİNİZİN FARKINDA OLUN!

Vücut ve psikolojik sağlığınız açısından çalışma saatleriniz oldukça önemlidir. İşiniz her ne kadar yoğun olsa bile sağlık her şeyden önemlidir ve vücut sağlığınız için kendinize çalışma saatleri çizip bu planlamaya sadık kalın!

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENİN!

İş yerinde her işi bilen ve yapabilen kişi olabilirsiniz. Ancak başkalarının işi yüzünden sürekli olarak kendi işinizi aksatıyor ve bu nedenle sürekli olarak bir çalışma halindeyseniz. Artık hayır demeyi öğrenemenin zamanı geldi! Elbette yardım etmenizi gerektiren durumlar olacaktır ancak bu durumu alışkanlık haline getirmeyin!

Yorumlar